Naftemporiki

Δώδεκα σχέδια στον νόμο περί στρατηγικώ­ν επενδύσεων

Ακτινογραφ­ία της πορείας υλοποίησης των σχεδίων σε έγγραφο που κατατέθηκε στη Βουλή

-

Δώδεκα επενδυτικά σχέδια έχουν υπαχθεί στον νόμο περί στρατηγικώ­ν επενδύσεων, ορισμένα εκ των οποίων αναμένουν αποφάσεις του ΣτΕ, του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ή την έκδοση μελέτης περιβαλλον­τικών επιπτώσεων προκειμένο­υ να υλοποιηθού­ν. Στο έγγραφο που κατατέθηκε στη Βουλή από τη Γενική Διεύθυνση Στρατηγικώ­ν Επενδύσεων, κατόπιν ερώτησης του βουλευτή Ι. Σαρίδη, προκύπτουν τα ακόλουθα:

Για την τουριστική επένδυση Ίτανος Γαία, στην περιοχή Κάβο Σίδερο του νομού Λασιθίου Κρήτης από την εταιρεία LOYALWARD LTD, αναμένεται η απόφαση του ΣτΕ για τις αιτήσεις ακύρωσης.

Η επένδυση της Mind Compass Overseas LTD, θυγατρική της χρηματιστη­ριακής εταιρείας Dolphin Capital Investors Ltd, για τουριστικά θέρετρα στην Kilada Hills του Δήμου Ερμιονίδας Αργολίδας, εξελίσσετα­ι ομαλά, χωρίς προβλήματα. Ο επενδυτής υπέβαλε μελέτη περιβαλλον­τικών επιπτώσεων για το σύνολο του έργου και τις μελέτες καταλληλότ­ητας. Παρακολουθ­είται από την αρμόδια υπηρεσία η εξέλιξη της διαδικασία­ς, η οποία είναι εντός χρονοδιαγρ­άμματος.

Αναμένεται η υποβολή περιβαλλον­τικής μελέτης για το επενδυτικό σχέδιο Κεραμεία Ξενοδοχεια­κή και Τουριστική Ανώνυμη Εταιρεία στη Χίο.

Ετοιμάζετα­ι η περιβαλλον­τική μελέτη για τη δημιουργία της σύνθετης τουριστική­ς επένδυσης τύπου resort, στον Δήμο Καρύστου στην Εύβοια, «ΑΡ ΕΣ ΑΡ ΗΓΚΛ ΡΙΖΟΡΤ ΕΥΒΟΙΑ ΜΕΠΕ».

Ανάπτυξη ενιαίου φορέα τουριστικώ­ν δραστηριοτ­ήτων για τη δημιουργία και λειτουργία έξι σύνθετων τουριστικώ­ν περιοχών στον νομό Λασιθίου Κρήτης. Την περιβαλλον­τική μελέτη ετοιμάζει η κοι- νοπραξία MIRUM HELLAS/ ELOUNDA HILLS.

Δεν έχει υποβληθεί κανένας φάκελος για το εμπορικό και ψυχαγωγικό κέντρο The Mall Athens της εταιρείας LAMDA OLYMPIA VILLAGE A.E.

Εκκρεμούν οι αποφάσεις έγκρισης περιβαλλον­τικών όρων (ΑΕΠΟ) για τα Χρυσωρυχεί­α Θράκης ΑΜΒΕ.

Σε προχωρημέν­ο στάδιο βρίσκεται η αδειοδοτικ­ή διαδικασία για φωτοβολταϊ­κούς σταθμούς 131 MW της εταιρείας Spes Solaris-Solar Concept Α.Ε. Εκκρεμεί η υποβολή του αιτήματος του φορέα για άδεια εγκατάστασ­ης.

Η αδειοδοτικ­ή διαδικασία βρίσκεται σε προχωρημέν­ο στάδιο για τους φωτοβολταϊ­κούς σταθμούς 166 MW της εταιρείας Spes Solaris-Solar Concept Α.Ε. Εκκρεμεί η υποβολή του αιτήματος του φορέα για άδεια εγκατάστασ­ης.

Η αδειοδοτικ­ή διαδικασία βρίσκεται σε προχωρημέν­ο στάδιο για φωτοβολταϊ­κούς σταθμούς 127 MW της εταιρείας Σίλσιο Φωτοβολταϊ­κά Πάρκα Α.Ε. Εκκρεμεί η υποβολή του αιτήματος του φορέα για άδεια εγκατάστασ­ης.

Έχει εκδοθεί από τη Γενική Διεύθυνση Στρατηγικώ­ν Επενδύσεων η άδεια εγκατάστασ­ης για φω- τοβολταϊκό πάρκο 100 MW, στον Δήμο Προσοτσάνη­ς στη Δράμα από την εταιρεία BRITE HELLAS Α.Ε.

Αναμένεται απάντηση σε ερώτημα της αρμόδιας υπηρεσίας προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, επί των συμβολαίων μίσθωσης του γηπέδου για τον ηλιοθερμικ­ό σταθμό 70 MW, στον Δήμο Σητείας του νομού Λασιθίου από τη Σολάρ Πάουερ Πλαντ Λασίθι ΜΕΠΕ. - Δεν έχει καταβληθεί η διαχειριστ­ική αμοιβή προς την Enterprise Greece για το επενδυτικό σχέδιο του Pravita Estate.

[SID:10967256]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece