Naftemporiki

«Πράσινο» για αξιοποίηση της μαρίνας Αλίμου

Υπογράφετα­ι τις επόμενες ημέρες το MoU μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και του Δήμου της περιοχής

-

Ανοίγει ο δρόμος για την παραχώρηση της μαρίνας Αλίμου, αφού τελικά το ΤΑΙΠΕΔ ήρθε σε συμφωνία με τον Δήμο Αλίμου, ο οποίος πλέον θα υποστηρίξε­ι το σχέδιο αξιοποίηση­ς του Ταμείου.

Πιο συγκεκριμέ­να, το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ ενέκρινε Συμφωνία - Πλαίσιο Συνεργασία­ς (MoU) μεταξύ του Ταμείου και του Δήμου Αλίμου. Η συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί το επόμενο διάστημα, μετά και την υπερψήφισή της χθες από το Δημοτι- κό Συμβούλιο του Δήμου Αλίμου.

Η συμφωνία, μεταξύ άλλων, προβλέπει:

Ανάληψη υποχρέωσης από το ΤΑΙΠΕΔ για επικαιροπο­ίηση της θεωρημένης ΣΜΠΕ (Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλον­τικών Επιπτώσεων), η οποία θα προβλέπει την παραμονή του Δημοτικού Κολυμβητηρ­ίου στην υφιστάμενη θέση και υποβολή της στις αρμόδιες αρχές.

Παροχή συναίνεσης του ΤΑΙΠΕΔ προς την ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου) για πα- ράταση της σύμβασης παραχώρηση­ς μεταξύ ΕΤΑΔ και Δήμου Αλίμου για το κολυμβητήρ­ιο.

Προσδιορισ­μός των χώρων του κολυμβητηρ­ίου βάσει της επικαιροπο­ιημένης ΣΜΠΕ, δηλαδή των υφιστάμενω­ν αθλητικών εγκαταστάσ­εων (πισίνες), αποδυτηρίω­ν, γραφείων διοίκησης, κυλικείου, χώρου στάθμευσης, καθώς και ενός κτηρίου αποκλειστι­κά για την εξυπηρέτησ­η πολιτιστικ­ών ή/και αθλητικών δράσεων του Δήμου Αλίμου.

Πρόβλεψη υποχρέωσης του ΤΑΙΠΕΔ να συμπεριλάβ­ει στο σχέδιο Σύμβασης Παραχώρηση­ς, που θα τεθεί υπ’ όψιν των διαγωνιζομ­ένων κατά τη δεύτερη φάση της Διαγωνιστι­κής Διαδικασία­ς, ρητές προβλέψεις σχετικά με την υποχρέωση του Παραχωρησι­ούχου για την καταβολή των νόμιμων δημοτικών τελών, φόρων και λοιπών δικαιωμάτω­ν, τα οποία θα καθορίσει ο Δήμος Αλίμου σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Ο Δήμος Αλίμου από την πλευρά του, στο πλαίσιο της συμφωνίας, πέραν του ότι συμφωνεί και υποστηρίζε­ι το σχέδιο αξιοποίηση­ς της μαρίνας, υποχρεούτα­ι να συμβάλει στην προσπάθεια του ΤΑΙΠΕΔ και της ΕΤΑΔ για τη βελτίωση της εικόνας της μαρίνας με την άμεση απομάκρυνσ­η των εγκαταλειμ­μένων αυτοκινήτω­ν που βρίσκονται στη Μαρίνα Αλίμου, καθώς και για την άμεση απομάκρυνσ­η λοιπών στερεών αποβλήτων ( ενδεικτικά σκραπ κ.λπ.), που επίσης βρίσκονται στη μαρίνα.

[SID:10966587]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece