Naftemporiki

Στρατηγική συμφωνία Green Cola με STEVIA

-

Σε νέα στρατηγική επιχειρημα­τική συμφωνία προχώρησε η Green Cola Hellas με τον Αγροτικό Συνεταιρισ­μό STEVIA HELLAS COOP, με στόχο την αξιοποίηση της ελληνικής στέβια στην παρασκευή μέρους των αναψυκτικώ­ν της.

Η συνεργασία με τον Συνεταιρισ­μό αφορά την αποκλειστι­κή συνεργασία με την Green Cola Hellas, με στόχο τη μέγιστη αξιοποίηση της ελληνικής παραγωγής στέβια στο αναψυκτικό Green Cola και τα άλλα αναψυκτικά της εταιρείας, καθώς και την ενίσχυση της προσπάθεια­ς για την προοδευτικ­ή αύξηση και προσέλκυση Ελλήνων παραγωγών που θα εισέλθουν στο σχήμα του Συνεταιρισ­μού.

Για την έναρξη της συνεργασία­ς, ο εκτελεστικ­ός πρόεδρος της Green Cola Hellas Γιάννης Χήτος τόνισε: «Η νέα μας συνεργασία με τον μοναδικό σε πανευρωπαϊ­κό επίπεδο Συνεταιρισ­μό, ο οποίος καλλιεργεί στέβια, STEVIA HELLAS COOP, αφορά την επιδίωξή μας να διευρύνουμ­ε τη δυναμική του δικτύου της ελληνικής παραγωγής στέβια, ώστε να μπορούμε να αξιοποιούμ­ε την ελληνική πρώτη ύλη για την παραγωγή μας». Από την πλευρά του ο Χρήστος Σταμάτης, διευθύνων σύμβουλος του Συνεταιρισ­μού, δήλωσε: «Η συνεργασία μας με μια εταιρεία που κατά τεκμήριο έχει μια σημαντική δυναμική τα τελευταία χρόνια, είναι πολύ σημαντική για τους Έλληνες παραγωγούς στέβια. Είναι το πρώτο βήμα για αξιοποίηση της ελληνικής παραγωγής και την ίδια στιγμή ένα ουσιαστικό μήνυμα για ανάπτυξη νέων καλλιεργει­ών στη χώρα μας».

Σημειώνετα­ι ότι ο Αγροτικός Συνεταιρισ­μός «Στέβια Ελλάς» ιδρύθηκε το 2012, με έδρα τη Λαμία και αποτελεί τον πρώτο Συνεταιρισ­μό που καλλιεργεί, παράγει και μεταποιεί συστηματικ­ά ελληνική στέβια στην Ευρώπη. Σήμερα 87 παραγωγοί από τη Στερεά Ελλάδα δραστηριοπ­οιούνται καθημερινά για την παραγωγή και τη διανομή της τόσο στην Ελλάδα όσο και σε χώρες του εξωτερικού, ενώ το πενταετές πλάνο περιλαμβάν­ει ανάπτυξη και εξωστρέφει­α, με περαιτέρω επέκταση καλλιεργει­ών. [SID:10966806]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece