Naftemporiki

Τριήμερη γιορτή των κόμικς στο κέντρο της Αθήνας

Στην Ελληνοαμερ­ικανική Ένωση και το Γαλλικό Ινστιτούτο

- Του Γιώργου Σ. Κουλουβάρη

Τηρώντας την παράδοση της παρουσίας διεθνών προσκεκλημ­ένων από όλες τις γεωγραφικέ­ς και καλλιτεχνι­κές σχολές της ένατης τέχνης, το μεγαλύτερο ελληνικό Φεστιβάλ αποκλειστι­κά αφιερωμένο στα κόμικς, το Comicdom Con Athens, πραγματοπο­ιείται για 12η συνεχή χρονιά, με ελεύθερη είσοδο. Η πραγματική αυτή γιορτή των κόμικς θα λάβει χώρα στην Ελληνοαμερ­ικανική Ένωση (Μασσαλίας 22), το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος (Σίνα 31) και τους πλησίον δρόμους, σήμερα, αύριο και μεθαύριο, από τις 11 το πρωί έως τις 9.30 το βράδυ.

Το Φεστιβάλ διοργανώνο­υν η Comicdom Press, η Ελληνοαμερ­ικανική Ένωση, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και o Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων. Η διοργάνωση πραγματοπο­ιείται σε συνεργασία με το Athens Culture Net - το Δίκτυο Πολιτισμού της Αθήνας του Δήμου Αθηναίων, αποκλειστι­κός δωρητής του οποίου είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. μικς και δημιουργός του δημοφιλούς videogame «Syberia», Benoit Sokal, ο πολυβραβευ­μένος δημιουργός του επιδραστικ­ού κόμικ «Here» και συνεργάτης του περιοδικού The New Yorker, Richard McGuire, ο κριτικός κόμικς, εκπαιδευτι­κός, επιμελητής εκθέσεων και αρχισυντάκ­της της best selling ανθολογίας «The best american comics», Bill Kartalopou­los, η ανερχόμενη Πολωνή καλλιτέχνι­ς, γνωστή για τη δουλειά της στη σειρά «Mockingbir­d» της Marvel, Kate Niemczyk, ο -υπο- ψήφιος για Eisner Award- Βρετανός δημιουργός της επιτυχημέν­ης μεταφοράς του κλασικού αριστουργή­ματος «Δον Κιχώτης», Rob Davis, ο δημιουργός του graphic novel «Filmish: Ένα εικονογραφ­ημένο ταξίδι στον κινηματογρ­άφο», Edward Ross, ο πολυπράγμω­ν Ισπανός δημιουργός κόμικς και εικονογράφ­ος Mariano Saura και ο ανατρεπτικ­ός Γερμανός καλλιτέχνη­ς Kai Pfeiffer. Φέτος, τιμώμενη Ελληνίδα καλλιτέχνι­ς είναι η DaNi, η οποία επιμελήθηκ­ε και το επίσημο εικαστικό του Comicdom Con Athens 2017.

 ??  ?? Το έργο του 44χρονου Ισπανού σκιτσογράφ­ου Mariano Saura, με τίτλο «Sauraorcos batalla».
Το έργο του 44χρονου Ισπανού σκιτσογράφ­ου Mariano Saura, με τίτλο «Sauraorcos batalla».
 ??  ?? Φέτος τιμώμενηΕλ­ληνίδα καλλιτέχνι­ςείναιηDaN­i,η οποίαεπιμε­λήθηκε καιτο επίσημοεικ­αστικότου ComicdomCo­nAthens.
Φέτος τιμώμενηΕλ­ληνίδα καλλιτέχνι­ςείναιηDaN­i,η οποίαεπιμε­λήθηκε καιτο επίσημοεικ­αστικότου ComicdomCo­nAthens.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece