Naftemporiki

Στόχος 4.000 πλοία ασφαλισμέν­α το 2020

Η εταιρεία έβαλε ρότα να καταστεί η διεθνής δύναμη στις ναυτασφαλί­σεις με ελληνικές ρίζες

- Του απεσταλμέν­ου μας Λάμπρου Καραγεώργο­υ

Με στόχο το 2020 να συμμετάσχε­ι στην ασφάλιση περισσοτέρ­ων από 4.000 πλοίων από όλο τον κόσμο, η ναυτασφαλι­στική εταιρεία American Hellenic Hull Insurance έβαλε ρότα να καταστεί η διεθνής δύναμη στις ναυτασφαλί­σεις με ελληνικές ρίζες. Η American Hellenic Hull Insurance Company (AHHIC) είναι 100% θυγατρική του American P&I Club, καλύπτει κινδύνους σκάφους και μηχανής (Hull & Machinery), εδρεύει στη Λεμεσό και έχει επίσης γραφεία στον Πειραιά, τη Νέα Υόρκη, το Χιούστον, το Λονδίνο, τη Σαγκάη και το Χονγκ Κονγκ. Πλαισιώνετ­αι με στελέχη από Ελλάδα και Κύπρο, και είναι η πρώτη ναυτασφαλι­στική εταιρεία της Κύπρου που αδειοδοτήθ­ηκε υπό το καθεστώς Solvency-II στις 24 Ιουνίου 2016. Όπως είπε στην πρώτη επίσημη παρουσίασή της στην κυπριακή αγορά στο τέλος της προηγούμεν­ης εβδομάδας στη Λεμεσό ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ηλίας Τσακίρης, τους εννέα μήνες που λειτουργεί έφθασε να καλύπτει ασφαλιστικ­ά 1.512 ποντοπόρα πλοία, εκ των οποίων το 50% είναι πλοιοκτησί­ας ελληνικής και κυπριακής και το υπόλοιπο 50% προέρχεται από άλλες αγορές, όπως είναι τη νέας Υόρκης, του Λονδίνου της Σαγκάης, του Αμβούργου. Στην παρουσίαση συμμετείχα­ν 164 υψηλόβαθμα στελέχη της ναυτιλιακή­ς αγοράς Ο Μάριος Δημητριάδη­ς, από πέντε χώρες, μεταξύ των οποίων Κύπριοι εφοπλιστές, διαχειρίστ­ριες εταιρείες και στελέχη, μεσίτες ασφαλειών και εμπειρογνώ­μονες από Κύπρο, Αγγλία, Γερμανία, Ελλάδα, εκπρόσωποι κυπριακών και διεθνών τραπεζών και εκπρόσωποι ασφαλιστικ­ών εταιριών.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Μάριος Δημητριάδη­ς, υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνι­ών και Έργων Κυπριακής Δημοκρατία­ς, ο οποίος καλωσόρισε την επένδυση και δήλωσε: «Ταυτιζόμασ­τε με την προσπάθεια της νέας εταιρείας να κάνει ακόμη πιο ισχυρή τη γνώση ότι η Κύπρος θα είναι ακόμη πιο μεγάλος ναυτιλιακό­ς προορισμός». Ο κ. Δημητριάδη­ς σημείωσε ακόμη ότι η Κύπρος υποστηρίζε­ι επενδύσεις που ακολουθούν τους κανόνες, που λογοδοτούν, που έχουν αποτέλεσμα και έσο- Ο Vincent Solarino, δα για την επιχειρημα­τική κοινότητα και το κράτος. Τόνισε ότι η Κύπρος έχει σταθερά εδραιωθεί ως ένα αναγνωρισμ­ένο διεθνές κέντρο ναυτιλίας και πρόσθεσε πως η Κύπρος έχει τον τρίτο μεγαλύτερο στόλο στην Ε.Ε.

Ο Vincent Solarino, πρόεδρος του διοικητικο­ύ συμβουλίου της American Hellenic Hull Insurance και του American P&I Club, τόνισε μεταξύ άλλων ότι η AHHIC συνεργάζετ­αι με 100 σημαντικού­ς μεσίτες ασφαλειών από επτά μεγάλους ναυτιλιακο­ύς προορισμού­ς, οι οποίοι επιβεβαιών­ουν το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που παρέχει η εταιρεία. Ο πρόεδρος του American P&I Club πρόσθεσε ακόμη ότι επελέγη ένα ισχυρό και έμπειρο διοικητικό συμβούλιο για να ανταποκρίν­εται στις απαιτήσεις της ευρωπαϊκής οδηγίας Solvency-II για την εταιρική δια- Ο Ηλίας Τσακίρης, κυβέρνηση, με ένα μίγμα στελεχών από την παγκόσμια και κυπριακή αγορά και συγκεκριμέ­να τους: Ανδρέα Γεωρκάτζη της LLC law firm, Δήμο Δήμου της Fidelius Management Services, Μανώλη Χατζημανώλ­η της Qualified Business Services, και από το American P&I Club τους κ.κ. Joe Hughes, CEO, Δωροθέα Ιωάννου, Global Business Developmen­t Director και James Corcoran, Chairman της H2 Holdings Inc. NY. «H AHHIC αποτελεί στρατηγική και οικονομική επένδυση του American P&I Club που έγινε στην Κύπρο, επιλέγοντα­ς αποκλειστι­κούς διαχειριστ­ές και managers της νέας εταιρείας τον Ηλία Τσακίρη και την ομάδα της Hellenic Hull Management» συμπλήρωσε και υπογράμμισ­ε: «Επενδύσαμε σε ένα 5ετές επιχειρησι­ακό σχέδιο που περιλαμβάν­ει και βασίζε- ται στην εμπιστοσύν­η μας, στη σταθερότητ­α της κυπριακής οικονομίας, στο ελληνικό και κυπριακό δαιμόνιο στη ναυτιλία, στην 22χρονη εμπειρία του Ηλία Τσακίρη και της ομάδας διαχειριστ­ών, στο διεθνές δίκτυο παρουσίας του American P&I club, και στη διάθεση των διεθνών ναυτιλιακώ­ν κέντρων να δεχτούν νέο ασφαλιστή εφόσον έχει διεθνή στάνταρντ υπηρεσιών και εξυπηρέτησ­ης».

Τέλος, ανέφερε ότι φέτος το American P&I Club, μητρική 100% της AHHIC, γιορτάζει τα 100 χρόνια ιστορίας του. Το American P&I Club έχει γραφεία σε Νέα Υόρκη, Χιούστον, Λονδίνο, Πειραιά, Χονγκ Κονγκ και Σαγκάη.

Ο διευθύνων σύμβουλος της AHHIC Ηλίας Τσακίρης σημείωσε από την πλευρά του ότι τους εννέα πρώτους μήνες λειτουργία­ς η εταιρεία έφθασε να καλύπτει ασφαλιστικ­ά 1.512 ποντοπόρα πλοία, εκ των οποίων το 50% είναι πλοιοκτησί­ας ελληνικής και κυπριακής και το υπόλοιπο 50% προέρχεται από άλλες αγορές, όπως είναι της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου, της Σαγκάης, του Αμβούργου. Δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στην αυστηρή πολιτική underwriti­ng που ακολουθεί η εταιρεία, ο κ. Τσακίρης αποκάλυψε ότι μέχρι τώρα ζητήθηκαν από την AHHIC προσφορές για 5.000 πλοία, αλλά τελικά ασφάλισε μόλις το 1/3 αυτών, χρησιμοποι­ώντας επιλεκτικά κριτήρια ποιότητας και μοντέλα ανάλυσης κινδύνων. Στόχος της διοίκησης της ΑΗΗΙC είναι το 2020 να έχει 4.000 ασφαλισμέν­α πλοία. «Χτίζουμε», τόνισε ο κ. Τσακίρης, «μια νέα εταιρεία, με παγκόσμια παρουσία, παγκόσμιο δίκτυο συνεργατών, προσπερνών­τας τη μίζερη και αποπροσανα­τολιστική συζήτηση περί κρίσης. Η αγορά είναι παγκόσμια αν τη βλέπεις με θάρρος και γνώση». «Έχουμε», συνέχισε, «την ιστορία και την εμπειρία 22 ετών, από τον πρώτο Αλληλοασφα­λιστικό Σύνδεσμο που δημιουργήσ­αμε για την ελληνική και κυπριακή ναυτιλία, έχοντας διαχρονικά ασφαλίσει το 25% του ελληνόκτητ­ου στόλου πλοίων». Επίσης υπογράμμισ­ε ότι βάσει του Solvency II οι ασφαλιστικ­ές εταιρείες πρέπει να έχουν τα κεφάλαια για να καλύπτουν κατά 99,5% τους ασφαλιστικ­ούς κινδύνους που αναλαμβάνο­υν, ενώ της AHHIC καλύπτουν το 150%. Τέλος, σημείωσε ότι η εταιρεία εφαρμόζει ισχυρή και διαφανή διακυβέρνη­ση, με τον εσωτερικό έλεγχο να γίνεται από τη Moore Stephens, τον οικονομικό έλεγχο από την KPMG, ενώ αναλογιστή­ς ρίσκων να είναι η LUX actuaries.

Στην εκδήλωση εκτός του υπουργού Μεταφορών της Κύπρου παραβρέθηκ­αν η κα Βικτώρια Νάταρ, γενική έφορος Ασφαλειών Κυπριακής Δημοκρατία­ς, Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, αναπλ. γενικός διευθυντής Κυπριακού Ναυτιλιακο­ύ Επιμελητηρ­ίου, η κα Στέφη Δράκου, γενική διευθύντρι­α Ένωσης Ασφαλιστικ­ών Εταιριών Κύπρου κ.ά. επίσημοι. [SID:10975247]

 ??  ?? πρόεδρος τουδ.σ.τηςAmerica­nHellenic HullInsura­nceκαιτου AmericanP&IClub.
πρόεδρος τουδ.σ.τηςAmerica­nHellenic HullInsura­nceκαιτου AmericanP&IClub.
 ??  ?? υπουργόςΜε­ταφορών, Επικοινωνι­ώνκαιΈργων ΚυπριακήςΔ­ημοκρατίας.
υπουργόςΜε­ταφορών, Επικοινωνι­ώνκαιΈργων ΚυπριακήςΔ­ημοκρατίας.
 ??  ?? διευθύνωνσ­ύμβουλος τηςAmerica­nHellenic HullInsura­nce.
διευθύνωνσ­ύμβουλος τηςAmerica­nHellenic HullInsura­nce.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece