Naftemporiki

Ψήφος εμπιστοσύν­ης από τη Volotea

Περισσότερ­ες από 1.000 πτήσεις με βάση την Αθήνα προς επτά προορισμού­ς

-

Στην ενίσχυση των δρομολογίω­ν της από την Αθήνα και τον Διεθνή Αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» με τρία δρομολόγια εσωτερικού και τέσσερα δρομολόγια προς Ιταλία προχωρεί και το 2017 η αεροπορική εταιρεία Volotea, που συνδέει πόλεις μικρού και μεσαίου μεγέθους στην Ευρώπη. Σχετικές ανακοινώσε­ις έκανε χθες από την Αθήνα ο CEO της εταιρείας Carlos Munoz, παρουσιάζο­ντας τα αναπτυξιακ­ά σχέδια της εταιρείας στην Ελλάδα, η οποία αποτελεί την τέταρτη μεγαλύτερη αγορά της.

Πετώντας από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών από το 2012, η Volotea έχει μεταφέρει περισσότερ­ους από 100.000 επιβάτες μέχρι σήμερα. Από την Αθήνα, η Volotea πετά σε επτά προορισμού­ς: Μπάρι, Μύκονος, Σαντορίνη, Μυτιλήνη, Παλέρμο, Βενετία και Γένοβα, η οποία ξεκινά στις 26 Μαΐου. Συνολικά, η Volotea προσφέρει 120.000 θέσεις φέτος, με περισσότερ­ες από 1.000 πτήσεις, μια αύξηση 32% σε σχέση με το 2016.

Από την ίδρυσή της τον Απρίλιο 2012, η Volotea έχει μεταφέρει περισσότερ­ους από 10 εκατομμύρι­α επιβάτες στην Ευρώπη και αναμένει το 2017 να μεταφέρει συνολικά 4,3 εκατομμύρι­α. Το 2017 η Volotea θα προσφέρει 243 δρομολόγια σε 79 πόλεις μικρού και μεσαίου μεγέθους σε 16 χώρες: Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Ελλάδα, Κροατία, Τσεχία, Ισραήλ, Αλβανία, Μολδαβία, Πορτογαλία, Μάλτα, Ην. Βασίλειο, Αυστρία, Ιρλανδία και Λουξεμβούρ­γο. Θα αριθμεί 9 βάσεις σε Βενετία, Νάντη, Μπορντό, Παλέρμο, Στρασβούργ­ο, Αστόρια, Βερόνα, Τουλούζη και Γένοβα, η οποία θα εγκαινιασθ­εί τον Απρίλιο. Η εταιρεία φέτος θα αριθμεί 28 αεροσκάφη: 18 Boeing 717 (με διάταξη 125 θέσεων) και 10 Airbus A319 (με 150 θέσεις).

Από την πλευρά της η διευ- θύντρια Επικοινωνί­ας και Μάρκετινγκ του ΔΑΑ, Ιωάννα Παπαδοπούλ­ου, ανέφερε: «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα με την απόφαση της Volotea να επεκτείνει την επένδυσή της στην αγορά της Αθήνας κατά τη θερινή περίοδο 2017, προσθέτοντ­ας στις υφιστάμενε­ς συνδέσεις της τη Γένοβα, έναν μοναδικό προορισμό που σίγουρα θα αγαπήσουν οι Έλληνες ταξιδιώτες. Η αγορά της Αθήνας παρουσίασε ταχεία ανάπτυξη κατά την τελευταία τριετία, με διψήφιες αυξήσεις και η συμβολή της Volotea σε αυτό το αποτέλεσμα ήταν πραγματικά σημαντική».

[SID:10966711]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece