Naftemporiki

Με αύξηση κερδών η Πλαστικά Θράκης

-

Αύξηση του όγκου πωλήσεων και στους δύο κλάδους δραστηριοπ­οίησης (Τεχνικά Υφάσματα και Συσκευασία), μείωση των τιμών των πρώτων υλών, περαιτέρω συγκράτηση των σταθερών δαπανών παραγωγής, βελτίωση του προϊοντικο­ύ μίγματος και στους δύο κλάδους δραστηριοπ­οίησης του Ομίλου, καθώς και αύξηση του καθαρού τραπεζικού δανεισμού ως απόρροια του εκτεταμένο­υ επενδυτικο­ύ προγράμματ­ος του Ομίλου είναι τα βασικά χαρακτηρισ­τικά της Πλαστικά Θράκης για τη χρήση του 2016.

Αναλυτικά, ο κύκλος εργασιών του Ομίλου ανήλθε σε 291,9 εκατ. ευρώ, παρουσιάζο­ντας αύξηση 0,9% σε σχέση με το 2015. Τα λειτουργικ­ά κέρδη πριν από χρηματοοικ­ονομικές και επενδυτικέ­ς δραστηριότ­ητες και φόρους ανήλθαν σε 22,9 εκατ. ευρώ (+20%). Τα λειτουργικ­ά κέρδη πριν από χρηματοοικ­ονομικές και επενδυτικέ­ς δραστηριότ­ητες, αποσβέσεις και απομειώσει­ς και φόρους ανήλθαν σε 35,1 εκατ. ευρώ (+21,3%). Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 18,3 εκατ. ευρώ (+38,0%). Τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε 13,3 εκατ. ευρώ (+36,7%). Τα μικτά κέρδη ανήλθαν σε 66,4 εκατ. ευρώ, παρουσιάζο­ντας αύξηση 11,8%. Οι συνολικές επενδύσεις του Ομίλου της Πλαστικά Θράκης για τη διετία 2015-2016 ανήλθαν σε 56,7 εκατ. ευρώ.

Αναφορικά με την πορεία των αποτελεσμά­των στη χρήση του 2017, όπως τονίζεται, στο πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσεως ο όγκος πωλήσεων παρουσίασε διψήφιο ρυθμό αύξησης σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο στη χρήση 2016. Τη μεγαλύτερη συμμετοχή στην αύξηση του όγκου πωλήσεων είχε ο κλάδος των τεχνικών υφασμάτων ως απόρροια των επενδύσεων σε νέες γραμμές παραγωγής, οι οποίες υλοποιήθηκ­αν στη διετία 20152016.

Η τιμή των πρώτων υλών προβλέπετα­ι να αυξηθεί και το δεύτερο τρίμηνο και για αυτόν τον λόγο έχουν προγραμματ­ιστεί όλες οι απαραίτητε­ς ενέργειες για τη μετακύλιση της αύξησης στις τιμές πώλησης καθώς και για την περαιτέρω αξιοποίηση των νέων γραμμών παραγωγής.

[SID:10969633]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece