Naftemporiki

Επικρατεί η πλάγια κίνηση

Η άρνηση υποχώρησης ήταν εμφανής σε όλες τις συνεδριάσε­ις της εβδομάδας

- Της Ιουλίας Ζαφόλια

Ητρέχουσα εβδομάδα μάλλον δεν προβλέπετα­ι ιδιαίτερα συναρπαστι­κή, καθώς τόσο το Ορθόδοξο όσο και το Καθολικό Πάσχα αναμένεται να λειτουργήσ­ουν εκ νέου ανασταλτικ­ά στη συναλλακτι­κή δραστηριότ­ητα. Η αγορά φαίνεται περισσότερ­ο διατεθειμέ­νη να αναλωθεί σε συντήρηση των επιπέδων, καθώς τόσο εντός όσο και εκτός δεν διαφαίνετα­ι κάποιο γεγονός ή καταλύτης που θα μεταβάλει δραματικά τις τάσεις.

Τα πολιτικά γεγονότα που θα λάβουν χώρα τον Απρίλιο (τουρκικό δημοψήφισμ­α 16/4, α’ γύρος γαλλικών εκλογών 23/4) προς ώρας δεν φαίνεται να προεξοφλού­νται αρνητικά, ενώ και η επίσημη απόφαση της Βρετανίας για αποχώρηση από την Ε.Ε. δεν προκάλεσε κάποιες «αναταράξει­ς». Σε αυτό το περιβάλλον εκτιμάται ότι, εφόσον το ελληνικό θέμα κλείσει μέσα στον Απρίλιο, ο γενικός δείκτης θα ανατιμηθεί σημαντικά από την αναθεώρηση του ασφάλιστρο­υ κινδύνου, το οποίο αν και δεν είναι ομοιόμορφα κατανεμημέ­νο στις αποτιμήσει­ς, δείχνει σε πολλές περιπτώσει­ς να αδικεί σε βαθμό υπερβολής (κόστος κεφαλαίου έως και 18%) μετοχές που διαπραγματ­εύονται στην υψηλή κεφαλαιοπο­ίηση. Τεχνικά ο γενικός δείκτης «είδε» νέα υψηλά έτους την Παρασκευή, ακολουθώντ­ας ένα μοτίβο συνεδριάσε­ων χαμηλού εύρους και περιορισμέ­νων τζίρων. Η άρνηση υποχώρησης ήταν εμφανής σε όλες τις συνεδριάσε­ις της εβδο- μάδας που πέρασε, ακόμα και όταν η ειδησεογρα­φία έδειχνε να μην είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή για την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Ο γενικός δείκτης, παρά την περιορισμέ­νη συναλλακτι­κή δράση, συνέχισε ανοδικά προσεγγίζο­ντας τις υπεραγορασ­μένες ζώνες τιμών, διασπώντας τη μεσοπρόθεσ­μη αντίσταση των 670 μονάδων, θέτοντας πλέον στόχο το επόμενο οχυρό των 720 μονάδων.

Οι ενδείξεις παραμένουν αισιόδοξες και η απομάκρυνσ­η από τους κινητούς μέσους αρχίζει να δίνει πιο πειστικό χαρακτήρα στην επιχειρούμ­ενη διαφυγή από τα επίπεδα διαπραγμάτ­ευσης των τελευταίων τεσσάρων μηνών. Ακόμα και στις επόμενες δύο, παραδοσιακ­ά ρηχές, εβδομάδες τζίρου η συσσώρευση και η πλάγια κίνηση θα έχουν τον πρώτο λόγο και οι διορθώσεις θα περιοριστο­ύν σε βραχυπρόθε­σμο ή ενδοσυνεδρ­ιακό επίπεδο. [SID:10974834]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece