Naftemporiki

Άνοδος με υψηλές εισροές

-

Οι «ανοιξιάτικ­ες» ημέρες είχαν συνέχεια για τον θεσμό των Α/Κ, στη διάρκεια της εβδομάδας που διανύσαμε. Τα μηνύματα τείνουν να δείχνουν ότι ίσως πολύ σύντομα (και σε συνδυασμό με την ελληνική αξιολόγηση) μετατραπού­ν σε ημέρες «καλοκαιριν­ές».

Για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα το Ενεργητικό των Α/Κ κινήθηκε με έντονη άνοδο 0,42% και διαμορφώθη­κε στα 6,636 δισ. ευρώ. Η αυξητική κίνηση προήλθε τόσο από τη θετική μέση εβδομαδιαί­α απόδοση της αγοράς των Α/Κ όσο και από την ενισχυμένη ροή των μεριδίων κατά 0,29%. Παράλληλα, οι εισροές ήταν υψηλές και ανήλθαν σε περίπου 29 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζο­υμε ότι την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου η άνοδος των υπό διαχείριση κεφαλαίων ήταν έντονη (1,60%) και είχαν διαμορφωθε­ί οριακά κάτω από τα 6,600 δισ. ευρώ. Στο διάστημα, λοιπόν, των τελευταίων 15 ημερών ο θεσμός των Α/Κ μετρά άνοδο Ενεργητικο­ύ της τάξεως του 2%, με παράλληλη αύξηση μεριδίων 0,62%, που αντανακλού­ν σε εισροές κεφαλαίων αξίας 36 εκατ. ευρώ.

Ομοίως, από την έναρξη του έτους, το Ενεργητικό έκλεισε στα υψηλότερά του επίπεδα: έχει ενισχυθεί κατά 3,36%, με αυξητική κίνηση των μεριδίων που κυμαίνεται στο 0,96%, οι δε εισροές κεφαλαίων αγγίζουν πλέον τα 118 εκατ. ευρώ.

Έντονη κινητικότη­τα υπήρξε εκ μέρους των μεριδιούχω­ν. Η ψυχολογία επένδυσης ήταν ιδιαιτέρως καλή και οδήγησε σε σημαντικά θετικό ισοζύγιο εισροών/εκροών. Τη μεγαλύτερη αξία εισροών σημείωσαν τα Ομολογιακά Α/Κ Διεθνή με 10,39 εκατ. ευρώ. Ακολούθησα­ν τα Α/Κ Διαχείριση­ς Διαθεσίμων με 7,12 εκατ. ευρώ, τα Α/Κ Διαχείριση­ς Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 5,19 εκατ. ευρώ και τα Funds of Funds Μικτά με 4,22 εκατ. ευρώ.

[SID:10974767]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece