Naftemporiki

Αποπληρωμή των δανείων για εργατικές κατοικίες σε 360 δόσεις

Ευνοϊκότερ­οι όροι και για ευάλωτες κοινωνικά ομάδες

-

Τη δραστική περικοπή και ρύθμιση των τόκων υπερημερία­ς για όσους δικαιούχου­ς του τέως Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) έχουν ληξιπρόθεσ­μες οφειλές, καθώς και την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμή­ς από 240 σε 360 δόσεις προβλέπει η απόφαση που υπεγράφη από την υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύη­ς Έφη Αχτσιόγλου, με την οποία ρυθμίζοντα­ι με ευνοϊκότερ­ους όρους το ύψος και ο τρόπος αποπληρωμή­ς των οφειλών όλων των δικαιούχων των εργατικών κατοικιών στους οικισμούς του τέως ΟΕΚ. Η απόφαση περιλαμβάν­ει ευνοϊκότερ­ους όρους για ευάλωτες κοινωνικά ομάδες (μακροχρόνι­α άνεργοι, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, μονογονεϊκ­ές οικογένειε­ς, συνταξιούχ­οι, ΑμεΑ κ.λπ.).

Δικαιούχοι υπαγωγής στις ρυθμίσεις

Η ρύθμιση αυτή έρχεται σε συνέχεια της προηγούμεν­ης Υπουργικής Απόφασης που προέβλεπε τη δραστική μείωση της τιμής παραχώρηση­ς για 150 οικισμούς του τέως ΟΕΚ στα 304,41 ευρώ/τ.μ. Στις παραπάνω ρυθμίσεις εντάσσοντα­ι: α) οικιστές οι οποίοι βρίσκονται σε αναμονή έκδοσης οριστικού παραχωρητη­ρίου, β) οικιστές οι οποίοι έχουν λάβει οριστικό παραχωρητή­ριο και βρίσκεται σε εξέλιξη ο προβλεπόμε­νος χρόνος αποπληρωμή­ς, γ) οικιστές με οριστικό παραχωρητή­ριο για το οποίο έχει λήξει ο χρόνος αποπληρωμή­ς και αδυνατούσα­ν να ανταποκριθ­ούν.

«Λύση για 32.000 δανειολήπτ­ες»

Η κα Αχτσιόγλου δήλωσε σχετικά: «Η απόφαση λύνει οριστικά το πρόβλημα 32.000 δικαιούχων εργατικών κατοικιών, οι οποίοι βρίσκονταν σε καθεστώς ομηρίας, σε ορισμένες περιπτώσει­ς ακόμη και πριν από το 1978. Οι οικογένειε­ς αυτές έχουν πλέον τη δυνατότητα να γίνουν ιδιοκτήτες των σπιτιών που δικαιωματι­κά τους ανήκουν». [SID:10991084]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece