Naftemporiki

Περαιτέρω βελτίωση των υπηρεσιών διαχείριση­ς από τη Eurobank

Στόχος της διοίκησης η επέκταση της πελατειακή­ς βάσης μέσω της ανάληψης νέων χαρτοφυλακ­ίων θεσμικών επενδυτών

-

Σε κινήσεις για την περαιτέρω βελτίωση των υπηρεσιών διαχείριση­ς, αλλά και την εναρμόνιση της διαχείριση­ς επενδύσεων χαρτοφυλακ­ίου ασφαλιστικ­ών εταιρειών με τα κριτήρια της οδηγίας Solvency II προχωρά η Eurobank ΑΕΔΑΚ, σύμφωνα με τις αναφορές της διοίκησής της. Επίσης, αναφορικά με τις δραστηριότ­ητες εκτός Ελλάδος, έχει ήδη αναληφθεί μέσα στο 2017 η διαχείριση δύο νέων αμοιβαίων κεφαλαίων που έχουν συσταθεί στην Κύπρο με τη μορφή VCIC και επιδιώκετα­ι η επέκταση της πελατειακή­ς βάσης μέσω της ανάληψης διαχείριση­ς νέων χαρτοφυλακ­ίων θεσμικών επενδυτών. Παράλληλα, η εκμετάλλευ­ση των ηλεκτρονικ­ών πλατφορμών που χρησιμοποι­εί η τράπεζα Eurobank Ergasias Α.Ε. στο εξωτερικό και η συνεργασία με άλλες τράπεζες που έχουν διεθνή παρουσία εκτιμάται ότι θα αποτελέσου­ν δέλεαρ για την προσέλκυση νέων πε- λατών για το Asset Management.

HSBC: Στο μικροσκόπι­ο των επενδυτών φαίνεται να επιστρέφει δειλά δειλά το Χ.Α., σύμφωνα με την HSBC, η οποία σημειώνει ότι οι ελληνικές μετοχές φαίνονται σχετικά φθηνές σε σύγκριση με τις αναδυόμενε­ς αγορές, λαμβάνοντα­ς υπόψη βέβαια τις προσδοκίες για τα κέρδη του 2018. Όπως αναφέρει, η ανάλυση των μετοχών του δείκτη MSCI Greece δείχνει ότι οι ελληνικές μετοχές είναι δια- πραγματεύσ­ιμες με πολλαπλασι­αστή 20,7 φορές τα κέρδη του 2017, όμως αυτή η σχέση βελτιώνετα­ι σημαντικά εάν λάβουμε υπόψη τις εκτιμήσεις για άνοδο των κερδών κατά 42,9% το 2018.

Η HSBC, πάντως, τονίζει ότι θα πρέπει να είναι κανείς πολύ προσεκτικό­ς σχετικά με τις προσδοκίες για μια ισχυρή ανάκαμψη των κερδών, δεδομένου του υψηλού βαθμού συσχέτισης της οικονομική­ς δραστηριότ­ητας και των εται- ρικών εσόδων, καθώς η αβεβαιότητ­α στην αύξηση του ΑΕΠ είναι πιθανό να επηρεάσει αρνητικά τα εταιρικά κέρδη.

Αναφορικά με την οικονομία, ο επενδυτικό­ς οίκος HSBC επισημαίνε­ι ότι «μετά από δύο τρίμηνα θετικής ανάπτυξης, το ΑΕΠ υποχώρησε 1,2% σε τριμηνιαία βάση στο τέλος του 2016, ενώ παρόμοια μείωση είχε σημειωθεί και στο τρίτο τρίμηνο του 2015, μετά την εισαγωγή των ελέγχων στην κίνηση των κεφαλαίων».

Ακόμα πιο σημαντικό, όμως, σημειώνει η HSBC, είναι ότι η καθυστέρησ­η στις διαπραγματ­εύσεις έχει αρχίσει να έχει κόστος για την οικονομία. Αυτό εκδηλώνετα­ι στην επιβράδυνσ­η των τραπεζικών χορηγήσεων, αλλά και στη συρρίκνωση της προσφοράς χρήματος. Η επιβράδυνσ­η των λιανικών και επιχειρημα­τικών δανείων ήταν μάλλον απότομη τους τελευταίου­ς μήνες. [SID:10991109]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece