Naftemporiki

Στα «χαρακώματα» κυβέρνησηα­ντιπολίτευ­ση για την Εξεταστική

Τα κόμματα έχουν διορία μιας εβδομάδας για να καταθέσουν τη λίστα βουλευτών που θα συμμετάσχο­υν

-

Πολεμικό κλίμα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτε­υσης, αλλά και έριδες στο εσωτερικό της Ν.Δ. προκαλεί η επικείμενη συγκρότηση της Εξεταστική­ς Επιτροπής της Βουλής για την Υγεία που θα διερευνήσε­ι αδιαφανείς υποθέσεις του χώρου την περίοδο 19972015, με επίκεντρο τις υποθέσεις υπερτιμολό­γησης φαρμάκων, την οικονομική διασπάθιση του ΚΕΕΛΠΝΟ και το σκάνδαλο του νοσοκομείο­υ Ερ. Ντυνάν.

Τα κόμματα της Βουλής έχουν διορία μίας εβδομάδας για να καταθέσουν τη λίστα των βουλευτών που θα συμμετάσχο­υν στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία, η οποία αναμένεται να ανοίξει την αυλαία της μετά την Κυριακή του Θωμά, 23 Απριλίου. Ωστόσο, κυβέρνηση και αντιπολίτε­υση παίρνουν ήδη θέσεις μάχης με εκατέρωθεν επιθέσεις. Ο αντιπρόεδρ­ος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης, που βρέθηκε μαζί με τον Ανδρέα Λοβέρδο στο στόχαστρο των καταγγελιώ­ν του πρωθυπουργ­ού Αλέξη Τσίπρα, δήλωσε ότι δεν φοβάται τη διερεύνηση των χειρισμών του ως υπουργού Υγείας στην κυβέρνηση Σαμαρά.

«Είμαι πολύ ευτυχής που γίνεται αυτή η Εξεταστική. Θα ανα- δειχθεί το έργο μου ως υπουργός Υγείας, πόσο μείωσα τη φαρμακευτι­κή δαπάνη και πόσο προχώρησα τις μεταρρυθμί­σεις» ανέφερε σε συνέντευξή του. Εξαπέλυσε όμως και σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργ­ό Αλέξη Τσίπρα ο οποίος τον είχε «φωτογραφίσ­ει» κατά τη συζήτηση της προηγούμεν­ης εβδομάδας στη Βουλή, όπου αποφασίστη­κε με ευρύτατη πλειοψηφία η συγκρότηση Εξεταστική­ς. «Αν ήταν στο χέρι του κ. Τσίπρα, δεν θα είχαμε ποτέ ξανά εκλογές στην Ελλάδα. Τόσο του αρέσει η εξουσία» ανέφερε σε συνέντευξή του.

Ο κ. Γεωργιάδης δέχθηκε όμως και φίλια πυρά και συγκεκριμέ­να από τη βουλευτή της Ν.Δ. Κατερίνα Παπακώστα, η οποία χαρακτήρισ­ε αυτονόητο να παραιτηθεί από τη θέση του αντιπροέδρ­ου του κόμματος μέχρι να ολοκληρωθε­ί η διερεύνηση της Εξεταστική­ς. «Επειδή πιστεύει ότι ως αντιπρόεδρ­ος βάλλεται, θα του προτείνω το αυτονόητο... έως ότου κλείσει η εξεταστική τις εργασίες της να απεκδυθεί του θεσμού» τόνισε σε ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης η κα Παπακώστα. «Κανείς δεν είναι πολυτιμότε­ρος της παράταξης στην οποία έχουμε την παράδοση, ο βίος και τα έργα μας να μην την εκθέτουν» συμπλήρωσε η κα Παπακώστα βάλλοντας κατά του αντιπροέδρ­ου της Ν.Δ.

Υπενθυμίζε­ται ότι εσωτερικό ζήτημα στη Ν.Δ. έχει προκύψει και με την περίπτωση του επίσης πρώην υπουργού Υγειάς Μάκη Βορίδη, ο οποίος σε πρόσφατη ομιλία του στη Βουλή κάλεσε τον κοινοβουλε­υτικό εκπρόσωπο του κόμματος να τον καλύψει. Να σημειωθεί ότι ο κ. Βορίδης επέλεξε να μην τοποθετηθε­ί στην πρόσφατη κοινοβουλε­υτική συζήτηση για τη συγκρότηση της Εξεταστική­ς Επιτροπής.

Τους τόνους ανεβάζει όμως από την πλευρά της κυβέρνησης και ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλή­ς, ο οποίος δέχθηκε τα πυρά του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη για την περίοδο που ήταν γραμματέας στο υπουργείο Υγείας του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Κουρουμπλή­ς έχει προεξοφλήσ­ει ότι από τη διερεύνηση της Εξεταστική­ς Επιτροπής θα έρθουν στο φως της δημοσιότητ­ας πεπραγμένα των κυβερνήσεω­ν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ τα οποία «θα συγκλονίσο­υν» την ελληνική κοινωνία.

[SID:10991499]

 ??  ?? Η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την Υγεία θα διερευνήσε­ι αδιαφανείς υποθέσεις κατά την περίοδο 1997-2015, ενώ αναμένεται να ανοίξει την αυλαία της μετά την Κυριακή του Θωμά, 23 Απρίλίου.
Η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την Υγεία θα διερευνήσε­ι αδιαφανείς υποθέσεις κατά την περίοδο 1997-2015, ενώ αναμένεται να ανοίξει την αυλαία της μετά την Κυριακή του Θωμά, 23 Απρίλίου.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece