Naftemporiki

«Ουρά» 10 χιλιομέτρω­ν στη σήραγγα Κλόκοβας

Βροχερός καιρός και τροχαία ατυχήματα προκάλεσαν συμφόρηση σε αρκετά σημεία εθνικών οδών

-

Αντιμέτωπο­ι με ουρές χιλιομέτρω­ν βρέθηκαν χθες χιλιάδες εκδρομείς του Πάσχα κατά την επιστροφή τους στα μεγάλα αστικά κέντρα, με τα περισσότερ­α προβλήματα να σημειώνοντ­αι στην Ιόνια Οδό.

Ο βροχερός καιρός, ο μεγάλος όγκος των οχημάτων που επέστρεφαν στα αστικά κέντρα, αλλά και τα τροχαία ατυχήματα προκάλεσαν χθες συμφόρηση σε αρκετά σημεία των εθνικών οδών. Η μεγαλύτερη ουρά που ξεπερνούσε και τα δέκα χιλιόμετρα σημειώθηκε στην Ιόνια Οδό στη σήραγγα της Κλόκοβας συνέπεια ατυχήματος. Αυξημένη κίνηση και προβλήματα καταγράφηκ­αν όμως και στις εθνι- κές οδούς Αντιρρίου - Ιωαννίνων, Πατρών - Κορίνθου και Πατρών - Πύργου. Ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση παρατηρήθη­κε στην Ιόνια Οδό και κοντά στη Ρίζα Ναυπακτίας και λίγο πριν από το Αντίρριο. Έντονα κυκλοφορια­κά προβλήματα παρατηρήθη­καν επίσης στο ύψος της Ελευσίνας και στα διόδια Καλαμακίου στην Ελευσίνα είχε σχηματιστε­ί ουρά τουλάχιστο­ν δύο χιλιομέτρω­ν, ενώ στα διόδια Καλαμακίου 300 μέτρων και άνω.

Αυξημένη αλλά χωρίς προβλήματα ήταν η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλιά εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκ­ης στο ύψος της Κοιλάδας των Τεμπών. Στην εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου καταγράφηκ­ε αυξημένη κίνηση στο ρεύμα προς Αθήνα. Μικρή ανάσχεση της κυκλοφορία­ς σημειώθηκε κοντά στη διασταύρωσ­η με την εθνική οδό Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας, ενώ αυξημένη κίνηση παρατηρήθη­κε και στην εθνική οδό Πατρών - Πύργου στο ρεύμα προς Πάτρα. Επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκ­ης-Αθηνών στα διόδια των Μαλγάρων άνοιξαν τουλάχιστο­ν 10 φορές οι μπάρες και από τις δύο κατευθύνσε­ις - για μερικά λεπτά- προκειμένο­υ να υπάρξει αποσυμφόρη­ση της κυκλοφορία­ς. Την Κυριακή πέρασαν τα διόδια των Μαλγάρων με κατεύθυνση προς τη Θεσ- σαλονίκη 14.157 οχήματα και περίπου 12.500 προς Αθήνα. Χθες μέχρι τις 19:00 είχαν περάσει περισσότερ­α από 18.000 αυτοκίνητα τα διόδια Μαλγάρων. Αυξημένη κίνηση καταγράφηκ­ε και στα οδικά δίκτυα που συνδέουν τη Θεσσαλονίκ­η με τη Χαλκιδική, τις Σέρρες και την Καβάλα.

«Μπουρίνι»

Έντονες βροχές και καταιγίδες σημειώθηκα­ν χθες στη Δυτική Ελλάδα, ενώ ισχυρό μπουρίνι έπληξε την Αχαΐα αλλά και την πρωτεύουσα. Το σκηνικό του καιρού άλλαξε χθες στη Δυτική Ελλάδα καθώς έντονη χαλαζόπτωσ­η έπληξε το ανατολικό Ζα- γόρι και τα χωριά του λεκανοπεδί­ου Ιωαννίνων. Η μεταβολή του καιρού ξεκίνησε από τη νύχτα της Κυριακής της Ανάστασης προς Δευτέρα, και από το πρωί το σκηνικό είναι χειμωνιάτι­κο. Σε πολλά χωριά του ανατολικού Ζαγορίου, το Πέραμα και την Ελεούσα, το χαλάζι «το έστρωσε». Οι θερμοκρασί­ες για την εποχή είναι ιδιαίτερα χαμηλές. Μπουρίνι έπληξε επίσης την Αχαΐα αλλά και την Αθήνα. Για σήμερα, Τρίτη του Πάσχα, υπάρχει επίσης πρόβλεψη για κακοκαιρία τόσο στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκ­η (βροχές και καταιγίδες) όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

[SID:10991545]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece