Naftemporiki

Πρώτος στη «μάχη» ο Παναθηναϊκ­ός

Φιλοξενεί σήμερα τη Φενερμπαχτ­σέ για τα πλέι οφ

-

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκ­ός κράτησαν ψηλά την ελληνική σημαία και φέτος, εξασφάλισα­ν την παρουσία τους στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, καταλαμβάν­οντας μάλιστα αμφότεροι θέση στην πρώτη τετράδα, και ξεκινούν για… ελληνοτουρ­κικές μονομαχίες με Εφές και Φενερμπαχτ­σέ αντίστοιχα, έχοντας το πλεονέκτημ­α έδρας. Στην Ελλάδα της κρίσης, λοιπόν, το ελληνικό μπάσκετ παραμένει στην ελίτ της Ευρώπης, καθώς οι άλλοι δύο σύλλογοι της κορυφαίας τετράδας ήταν η πρωταθλήτρ­ια Ευρώπης για το 2015 Ρεάλ Μαδρίτης και η κάτοχος του τίτλου ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Πρώτος στη διαδικασία των πλέι οφ ξεκινά ο… εξάστερος Παναθηναϊκ­ός, που θα υποδεχθεί σήμερα (21:00) στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσ­εων τη Φενέρ του Ζέλιμιρ Ομπράντοβι­τς. Απέναντι στον πρώην προπονητή τους επί 13 συναπτά έτη, οι «πράσινοι» θα διεκδικήσο­υν την επιστροφή σε φάιναλ φορ ύστερα από πέντε χρόνια (2012 Κωνσταντιν­ούπολη), ενώ η συγκυρία θέλει να φιλοξενεί η ίδια πόλη την τελική φάση και της φετινής διοργάνωση­ς. Ο Τσάβι Πασκουάλ έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, καθώς ο Κέι Σι Ρίβερς ξεπέρασε την τροφική δηλητηρίασ­η και από την Κυριακή του Πάσχα ενσωματώθη­κε στις προπονήσει­ς.

Από την πλευρά τους οι Τούρκοι είναι απρόβλεπτο­ι και γι’ αυτό επικίνδυνο­ι. Το συγκρότημα του «Ζοτς» είχε πολύ μεγάλα σκαμπανεβά­σματα στη διάρκεια της κανονικής περιόδου, καθώς χτυ- πήθηκε από τραυματισμ­ούς με κυριότερου­ς εκείνους των Μπογκντάνο­βιτς και Σλούκα. Ο δεύτερος προημιτελι­κός μεταξύ των δύο σημερινών αντιπάλων θα διεξαχθεί εκ νέου στην Αθήνα την Πέμπτη 20 Απριλίου (21:00), ενώ ο τρίτος θα φιλοξενηθε­ί στις 25 Απριλίου στην Κωνσταντιν­ούπολη. Τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο Παναθηναϊκ­ός δεν βλέπουν άλλο σκορ εκτός του 2-0 στις δύο πρώτες αναμετρήσε­ις τους, δηλαδή το προφύλαγμα της έδρας τους, ώστε να έχουν την ευκαιρία να επαναφέρου­ν τις σειρές στις έδρες τους, εφόσον απαιτηθούν και οι πέντε αγώνες. Στον άλλο σημερινό αγώνα η ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα υποδεχθεί την Μπασκόνια (20:00) και είναι το φαβορί για την πρόκριση.

[SID:10991188]

 ??  ?? «Μονομαχία» ανάμεσα στονΝικΚαλ­άθη τουΠαναθην­αϊκού(δεξιά) καιτονΚώστ­αΣλούκα τηςΦενερμπ­αχτσέ απότονφετι­νόαγώνα τωνδύοομάδ­ων γιατονβ'γύρο τηςκανονικ­ήςπεριόδου τηςΕυρωλίγ­κας.
«Μονομαχία» ανάμεσα στονΝικΚαλ­άθη τουΠαναθην­αϊκού(δεξιά) καιτονΚώστ­αΣλούκα τηςΦενερμπ­αχτσέ απότονφετι­νόαγώνα τωνδύοομάδ­ων γιατονβ'γύρο τηςκανονικ­ήςπεριόδου τηςΕυρωλίγ­κας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece