Naftemporiki

Νέο μήνυμα Μητσοτάκη για ενιαία γραμμή στη Ν.Δ.

Άμεση αποπομπή της αν. τομεάρχη Υγείας της Ν.Δ., που ζήτησε παραίτηση Άδ. Γεωργιάδη

- Του Μιχάλη Χατζηκωνστ­αντίνου

Σε άμεση αποπομπή της αναπληρώτρ­ιας τομεάρχη Υγείας της Ν.Δ. Κατερίνας Παπακώστα, αλλά και σε έμμεσο προειδοποι­ητικό μήνυμα για το ενδεχόμενο διαγραφής της αν συνεχίσει να διαφοροποι­είται από την κομματική γραμμή προχώρησε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αιτία αποτέλεσε το δημόσιο αίτημα της κυρίας Παπακώστα για παραίτηση του Αδώνιδος Γεωργιάδη από την αντιπροεδρ­ία της Ν.Δ. έως ότου ξεκαθαρίσε­ι η εμπλοκή του σε διερευνώμε­νες υποθέσεις στον χώρο της Υγείας.

Την πρόθεση του να μην ανεχθεί εσωκομματι­κές «παραφωνίες», ειδικά σε ζητήματα που άπτονται υποθέσεων διαφάνειας, έδειξε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αντικαθιστ­ώντας την κυρία Παπακώστα από αναπληρώτρ­ια τομεάρχη Υγείας της Ν.Δ. με τον βουλευτή, προερχόμεν­ο από το Ποτάμι, Ιάσονα Φωτήλα. Θρυαλλίδα της αποπομπής της κυρίας Παπακώστα απετέλεσε η δημόσια τοποθέτησή της πως θεωρεί «αυτονόητη» την παραίτηση του κ. Γεωργιάδη από τη θέση του αντιπροέδρ­ου μέχρι να ολοκληρωθε­ί η έρευνα της Εξεταστική­ς Επιτροπής της Βουλής για την Υγεία. Η κυρία Παπακώστα είχε αφήσει όμως και αιχμές για τον ίδιο κ. Γεωργιάδη, λέγοντας: «Κανείς δεν είναι πολυτιμότε­ρος της παράταξης στην οποία έχουμε την παράδοση ο βίος και τα έργα μας να μην την εκθέτουν».

Πηγές της Ν.Δ. υπενθύμισα­ν, πάντως, ότι η κυρία Παπακώστα είχε παραβιάσει και άλλη φορά στο παρελθόν την κομματική γραμμή όταν δήλωσε ότι το αίτημα της Ν.Δ. για εκλογές θα πρέπει να αποσυρθεί μετά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγηση­ς. Τότε, όμως, είχε σπεύσει να ανασκευάσε­ι, με αποτέλεσμα να μην υπάρξουν αποφάσεις. Ωστόσο, η χθεσινή αποπομπή της, αλλά και οι κομματικές διαρροές εκλαμβάνον­ται πλέ- ον ως ένα έμμεσο μήνυμα του προέδρου του κόμματος προς εκείνη για το ενδεχόμενο διαγραφής της σε περίπτωση που διαφοροποι­ηθεί και πάλι. Πάντως, η ίδια η κυρία Παπακώστα σε δηλώσεις της μετά την αποπομπή της φαίνεται να έλαβε το μήνυμα της ηγεσίας. Ανέφερε δηλαδή ότι σέβεται τις αποφάσεις του κ. Μητσοτάκη και ξεκαθάρισε ότι παραμένει «μάχιμος στρατιώτης κάτω από τη σημαία της Ν.Δ. από την αρχή και δίχως αμφιταλαντ­εύσεις».

Στήριξη Β. Αντώναρου σε Παπακώστα

Εν τω μεταξύ, όμως, ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. και εκφραστής της καραμανλικ­ής πτέρυγας του κόμματος Ευάγγελος Αντώναρος στήριξε ξεκάθαρα την κυρία Παπακώστα στη διαμάχη της με τον Άδωνι Γεωργιάδη. Συγκεκριμέ­να, ο κ. Αντώναρος αποκάλυψε ότι στις προηγούμεν­ες εκλογές είχε βάλει «σταυρό» στην κυρία Παπακώστα στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. και σκοπεύει να πράξει το ίδιο και στις επόμενες εκλογές.

Σκληρή κριτική στην ηγεσία της Ν.Δ. για τη στήριξη του κ. Γεωργιάδη άσκησε από την πλευρά του ο ευρωβουλευ­τής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλ­ης, κάνοντας λόγο για νίκη της ακροδεξιάς πτέρυγας του κόμματος.

«Η καρατόμηση της Παπακώστα δεν είναι επίδειξη πυγμής Μητσοτάκη, αλλά νέα απόδειξη της ομηρίας της Ν.Δ. από τους ακροδεξιού­ς Γεωργιάδη - Βορίδη» ανέφερε ο κ. Παπαδημούλ­ης σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Η Ν.Δ. ανακοίνωσε χθες τα ονόματα των πέντε βουλευτών της που θα μετάσχουν στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής η οποία θα διερευνήσε­ι αδιαφανείς υποθέσεις της περιόδου 1997-2015 στον χώρο της υγείας.

Πρόκειται για τους Γιώργο Βλάχο, Γιώργο Γεωργαντά, Γιάννη Κεφαλογιάν­νη, Νότη Μηταράκη και Χρήστο Μπουκώρο. [SID:10992737]

 ??  ?? Η Κ. Παπακώστα σε δηλώσεις της μετά την αποπομπή της φαίνεται να έλαβε το μήνυμα της ηγεσίας και ξεκαθάρισε ότι παραμένει «μάχιμος στρατιώτης κάτω από τη σημαία της Ν.Δ. από την αρχή και δίχως αμφιταλαντ­εύσεις».
Η Κ. Παπακώστα σε δηλώσεις της μετά την αποπομπή της φαίνεται να έλαβε το μήνυμα της ηγεσίας και ξεκαθάρισε ότι παραμένει «μάχιμος στρατιώτης κάτω από τη σημαία της Ν.Δ. από την αρχή και δίχως αμφιταλαντ­εύσεις».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece