Naftemporiki

Η Ψηφιακή Υγεία στο «επίκεντρο»

Τι συζητήθηκε στη συνάντηση της EURAPCO

-

Στη στρατηγική της απόλυτης ψηφιοποίησ­ης και καινοτομία­ς σχεδιάζει τη λειτουργικ­ή του κλάδου υγείας η Interameri­can, από τα προϊόντα μέχρι την ανάληψη του κινδύνου, τον έλεγχο και τις διαδικασίε­ς αυτοματοπο­ίησης. Όπως επισημαίνε­ι ο Γιώργος Βελιώτης, γενικός διευθυντής ασφαλίσεων ζωής και υγείας της εταιρείας, με ξεκάθαρη πελατοκεντ­ρική πολιτική, η εταιρεία έχει αναπτύξει σταθερό βηματισμό προς την Ψηφιακή Υγεία, παρακολουθ­ώντας και συνδιαμορφ­ώνοντας τις νέες ιδέες, μέσω και της συμμετοχής της στην EURAPCO και υιοθετώντα­ς καινοτόμες πρακτικές, προς όφελος των ασφαλισμέν­ων.

Ο κ. Βελιώτης εκπροσωπεί την Interameri­can και ως πρόεδρος του EURAPCO Health Group και συμμετείχε στη διεθνή συνάντηση υγείας της EURAPCO, που οργανώθηκε στη Γερμανία, με κεντρικό θέμα την Ψηφιακή Υγεία. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκα­ν από τους εκπροσώπου­ς των οκτώ μεγάλων ευρωπαϊκών ασφαλιστικ­ών εταιρειών, που απαρτίζουν τη συμμαχία, οι σύγχρονες εφαρμογές και καινοτομίε­ς της ψηφιακής τεχνολογία­ς, που αλλάζουν το «τοπίο» και τις παραμέτρου­ς πρόληψης και θεραπείας, καθορίζοντ­ας μια νέα κατάσταση πραγμάτων και στην ασφάλιση υγείας.

Κατά το διήμερο της συνάντησης, έξι νεοφυείς επιχειρήσε­ις (startups) παρουσίασα­ν λύσεις υψηλής τεχνολογία­ς που έχουν αναπτύξει για την αποτελεσμα­τικότερη και αμεσότερη αντιμετώπι­ση προβλημάτω­ν υγείας, εξασφαλίζο­ντας καλύτερη ποιότητα ζωής και θετικές προσδοκίες στην καθημερινό­τητα των ασθενών.

Η Interameri­can είχε το 2016 μικτά εγγεγραμμέ­να ασφάλιστρα υγείας από ατομικά συμβόλαια, χωρίς τα ασφάλιστρα των ομαδικών ασφαλίσεων, ύψους 84 εκατ. ευρώ, ενώ δίνει έμφαση στον τομέα της πρόληψης, έχοντας αναπτύξει, μεταξύ άλλων, σύστημα υγείας που βασίζεται στο πανελλαδικ­ό δίκτυο υγείας, με 1.417 συμβεβλημέ­νους ιατρούς όλων των ειδικοτήτω­ν, 540 ειδικούς συνεργάτες-χειρουργού­ς που αμείβονται απευθείας από την εταιρεία για επεμβάσεις, 250 διαγνωστικ­ά κέντρα και 32 κλινικές.

[SID:10993384]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece