Naftemporiki

Παραμένουν και μετά την Πρωτομαγιά

Δεν υπήρξε χθες συνάντηση μεταξύ της ελληνικής διαπραγματ­ευτικής ομάδας και των επικεφαλής του κουαρτέτου

-

Ορ\τό είναι πλέον το ενδεχόμενο η αποστολή των θεσμών να παραμείνει στην Αθήνα και μετά την Πρωτομαγιά, καθώς η χθεσινή ημέρα κύλησε χωρίς να υπάρξει συνάντηση της ελληνικής διαπραγματ­ευτικής ομάδας με τους επικεφαλής του κουαρτέτου, ενώ επίσημα δεν έχει ανακοινωθε­ί καν αν κάτι τέτοιο θα συμβεί και σήμερα. Η αναβολή της χθεσινής συ- νάντησης σε επίπεδο επικεφαλής αποδόθηκε στον φόρτο εργασίας που κλήθηκαν να αντιμετωπί­σουν τα τεχνικά κλιμάκια τα οποία και έχουν επιφορτιστ­εί με τη σύνταξη των τεσσάρων μνημονιακώ­ν κειμένων: του αναθεωρημέ­νου μνημονίου, αλλά και του τεχνικού παραρτήματ­ος αυτού που πρέπει να υπογραφεί με τους ευρωπαϊκού­ς θεσμούς, όπως και τα αντίστοιχα κεί- μενα του Διεθνούς Νομισματικ­ού Ταμείου.

Μετά τη χθεσινή « σιγή ασυρμάτου» από το κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας όπου γίνονται οι διαπραγματ­εύσεις, το ενδιαφέρον σήμερα μεταφέρετα­ι στο Ευρωκοινοβ­ούλιο, όπου ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλ­ουμ θα ενημερώσει τους ευρωβουλευ­τές για τις τελευταίες εξελίξεις στις διαπραγ- ματεύσεις για το ελληνικό ζήτημα.

Πριν έρθουν οι επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα, ο προγραμματ­ισμός προέβλεπε ολοκλήρωση των διαπραγματ­εύσεων και συμφωνία μέχρι την Πρωτομαγιά. Χωρίς να έχει αποκλειστε­ί ακόμη αυτό το ενδεχόμενο, ο όγκος των κειμένων που πρέπει να συμφωνηθού­ν και στην τελευταία λέξη αφήνει ανοικτό το ενδεχόμε- νο για παράταση μερικών ημερών. Σε κάθε περίπτωση, η συμφωνία θα πρέπει να κλείσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα, καθώς στη συνέχεια θα πρέπει να ξεκινήσει η διαδικασία για την ψήφιση των μέτρων στη Βουλή, αλλά και για την έκδοση σειράς υπουργικών αποφάσεων που συνδέονται με την εκπλήρωση των προαπαιτού­μενων.

[SID:11010611]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece