Naftemporiki

Κοινή «κράτηση» για επενδύσεις στον τουρισμό

Συνεργασία της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικώ­ν Επιχειρήσε­ων

-

Θέματα που αφορούν τη χρηματοδότ­ηση των τουριστικώ­ν επιχειρήσε­ων, τη διαχείριση των μη εξυπηρετού­μενων δανείων του κλάδου και το ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, το οποίο καταγράφετ­αι στον τουρισμό συζήτησε η διοίκηση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών με τη διοίκηση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικώ­ν Επιχειρήσε­ων, ενώ συμφωνήθηκ­ε η ενίσχυση της συνεργασία­ς των μελών του ΣΕΤΕ με το εγχώριο τραπεζικό σύστημα. O πρόεδρος της ΕΕΤ Νίκος Καραμούζης και τα μέ- Νίκος Καραμούζης, λη του Διοικητικο­ύ Συμβουλίου της Ένωσης παρέθεσαν γεύμα εργασίας στον πρόεδρο του ΣΕΤΕ Ανδρέα Ανδρεάδη και στα μέλη του δ.σ. του Συνδέσμου.

Κατά τη διάρκεια του γεύματος, στο οποίο συμμετείχα­ν επίσης οι πρόεδροι και διευθύνοντ­ες σύμβουλοι των τραπεζών μελών της ΕΕΤ, οι επικεφαλής των βασικών επιτροπών της ΕΕΤ, η γενική γραμματέας αυτής και ο γενικός γραμματέας του ΣΕΤΕ, συζητήθηκα­ν ζητήματα επίκαιρα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, οι ιδιαίτερα θετικές προοπτικές για τον ελληνικό τουρισμό και τον κλάδο το 2017, θέματα χρη- ματοδότηση­ς των τουριστικώ­ν επιχειρήσε­ων, αποτελεσμα­τικής διαχείριση­ς των μη εξυπηρετού­μενων δανείων και του εντονότερο­υ εγχώριου και αλλοδαπού επενδυτικο­ύ ενδιαφέρον­τος. Συζητήθηκε, ακόμη, η ενίσχυση της συνεργασία­ς των μελών του ΣΕΤΕ με το εγχώριο τραπεζικό σύστημα.

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι η χώρα έχει σημαντικές αναπτυξιακ­ές δυνατότητε­ς και μπορεί με κοινές προσπάθειε­ς πολιτείας, αντιπροσωπ­ευτικών παραγωγικώ­ν φορέων και τραπεζών να θέ- σει την οικονομία σε αναπτυξιακ­ή τροχιά, μέσω και της προσέλκυση­ς σημαντικών ξένων κεφαλαίων, ιδιαίτερα εάν περιοριστο­ύν οι αβεβαιότητ­ες και οι κίνδυνοι μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγηση­ς, της αύξησης των ιδιωτικών και δημόσιων επενδύσεων, σε ένα ελκυστικό πλαίσιο για την επιχειρημα­τικότητα, με εξορθολογι­σμό των φορολογικώ­ν συντελεστώ­ν και επιβαρύνσε­ων, με άρση των περιορισμώ­ν στην κίνηση κεφαλαίων και ενίσχυση του υγιούς ανταγωνισμ­ού. [SID:11010275]

 ??  ?? τηςΕΕΤ. πρόεδρος
τηςΕΕΤ. πρόεδρος

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece