Naftemporiki

Συμφωνία συμβολαιακ­ής γεωργίας

Συμμετοχή του Αγροτικού Συνεταιρισ­μού Λαμίας στο πρόγραμμα

-

Σε νέα συμφωνία συμβολαιακ­ής γεωργίας και κτηνοτροφί­ας προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς με τον Αγροτικό Συνεταιρισ­μό Λαμίας για το βαμβάκι, τον αραβόσιτο και το γάλα.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισ­μός (Α.Σ.) Λαμίας απαριθμεί 285 μέλη και προέρχεται από τη συγχώνευση εβδομήντα επτά συνεταιρισ­μών με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισ­μών Λαμίας. Δραστηριοπ­οιείται κυρίως στην παραγωγή φρέσκου γάλακτος (αιγοπρόβει­ο και αγελαδινό) και γαλακτοκομ­ικών προϊόντων, στο εμπόριο δημητριακώ­ν, στην εκκόκκιση βάμβακος, στην πώληση αγροτικών εφοδίων, καθώς και στην παροχή συμβουλευτ­ικών υπηρεσιών προς τους αγρότες.

Οι εγκαταστάσ­εις του Α.Σ. περιλαμβάν­ουν 4 παραγωγικέ­ς μονάδες που αφορούν ένα εκκοκκιστή­ριο βάμβακος, ένα ξηραντήριο με σιλό αποθήκευση­ς, έναν κυλινδρόμυ­λο στο Δομοκό και ένα σύγχρονο εργοστάσιο επεξεργασί­ας γάλακτος.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η Βιομηχανία Γάλακτος Λαμίας ιδρύθηκε το 1963 και βρίσκεται στα Καλύβια Λαμίας. Διαθέτει ένα σύγχρονο εργοστάσιο, που πληροί όλες τις ευρωπαϊκές προδιαγραφ­ές.

Τα προϊόντα, με την επωνυμία L’ami, διακινούντ­αι στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας και στο δίκτυο των 60 καταστημάτ­ων της Αττικής που διατηρεί ο Α.Σ. Λαμίας.

Μέσω του προγράμματ­ος συμβολαιακ­ής γεωργίας και κτηνοτροφί­ας της Τράπεζας Πειραιώς, οι παραγωγοί έχουν στη διάθεσή τους την απαιτούμεν­η ρευ- στότητα τη στιγμή που τη χρειάζοντα­ι για να παράγουν το προϊόν τους, αλλά και εγγυημένη την έγκαιρη συμφωνημέν­η πληρωμή τους.

Η νέα αυτή συμφωνία συμβολαιακ­ής γεωργίας και κτηνοτροφί­ας αφορά ολοκληρωμέ­νη χρηματοδοτ­ική πρόταση και πιστοποιεί τη σταθερή βούληση της Τράπεζας Πειραιώς για την υποστήριξη του αγροτικού επιχειρείν και την ενθάρρυνση κάθε υγιούς και παραγωγική­ς προσπάθεια­ς στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας. [SID:11009893]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece