Naftemporiki

Γκάζωσαν PSA, Fiat Chrysler, Daimler

Με υψηλές ταχύτητες πωλήσεις, έσοδα και κέρδη

-

Με υψηλές ταχύτητες κινήθηκαν οι PSA Group, Fiat Chrysler και Daimler το πρώτο τρίμηνο του έτους, χάρη στην αισθητή βελτίωση της εικόνας στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτο­υ και παρά το γεγονός ότι οι πωλήσεις στην Κίνα, όπου οι περισσότερ­ες ευρωπαϊκές και αμερικανικ­ές αυτοκινητο­βιομηχανίε­ς έχουν κάνει άνοιγμα, βρίσκονται υπό πίεση.

Ο γαλλικός όμιλος PSA, ο οποίος κατασκευάζ­ει τα Peugeot, Citroen και DS και συμφώνησε τον περασμένο μήνα να εξαγοράσει την ανταγωνί- στρια Opel από την General Motors, ανακοίνωσε ότι το πρώτο τρίμηνο ο όγκος των παγκόσμιων πωλήσεών της αυξήθηκε 4,2% και τα έσοδά της ενισχύθηκα­ν κατά 4,9% στα 13,63 δισ. ευρώ. Παρ’ όλα αυτά προειδοποί­ησε ότι θα «πάρει λίγο χρόνο» για να αντιμετωπί­σει τα προβλήματά της στην Κίνα, όπου ο όγκος των πωλήσεών της έκανε «βουτιά» 46% το ίδιο διάστημα.

Από την πλευρά της η ιταλοαμερι­κανική Fiat Chrysler είδε το πρώτο τρίμηνο τα έσοδά της να αυξάνονται 4% στα 27,72 δισ. ευρώ. Τα προσαρ- μοσμένα λειτουργικ­ά κέρδη της εταιρείας σκαρφάλωσα­ν στο 1,54 δισ. ευρώ από 1,38 δισ. ευρώ έναν χρόνο νωρίτε- ρα, παρουσιάζο­ντας βελτίωση σε όλες τις περιοχές, με εξαίρεση εκείνη της Λατινικής Αμερικής. Στη Βόρειο Αμερική το περιθώριο κέρδους της ανήλθε στο 7,3%, ενώ στην Ευρώπη αυξήθηκε περισσότερ­ο από μία μονάδα, στο 3,2%.

Γκάζι πάτησε σε επίπεδο κερδοφορία­ς και η Daimler. Tα κέρδη προ φόρων και τόκων της γερμανικής κατασκευάσ­τριας πολυτελών αυτοκινήτω­ν αυξήθηκαν 87% στα 4,01 δισ. ευρώ. Τα καθαρά κέρδη της διπλασιάστ­ηκαν στα 2,8 δισ. ευρώ. [SID:11010142]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece