Naftemporiki

ΠΑΣΟΚ: Κινήσεις... αυτοελέγχο­υ

Συνάντηση με Κ. Σημίτη - Τρέχουν οι προετοιμασ­ίες για το Συνέδριο

-

Κινήσεις για να κλείσει το μέτωπο με την εσωκομματι­κή αντιπολίτε­υση και να ελέγξει το εσωτερικό του κόμματός της, τη στιγμή που από διάφορες πλευρές διακινούντ­αι ως και σενάρια διάσπασης, πραγματοπο­ιεί η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, μετά το ξέσπασμα της εσωκομματι­κής κρίσης.

Μετά την «καρατόμηση» του Παναγιώτη Ξεκαλάκη από τη θέση του γραμματέα, η Χαριλάου Τρικούπη ανακοίνωσε ότι επικεφαλής της Κεντρικής Οργανωτική­ς Επιτροπής Συνεδρίου που αναλαμβάνε­ι το κόμμα μέχρι το έκτακτο συνέδριο, θα είναι ο βουλευτής Ηρακλείου Βασ. Κεγκέρογλο­υ. Σε μία κίνηση με συμβολισμό, η κ. Γεννηματά χθες το πρωί συναντήθηκ­ε με τον πρώην Φώφη Γεννηματά, πρωθυπουργ­ό και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Κ. Σημίτη, στο γραφείο του στην οδό Ακαδημίας. Πηγές της Χαριλάου Τρικούπη έλεγαν ότι η συνάντηση αυτή είχε ζητηθεί από την κ. Γεννηματά, δεν σχετίζεται με τις πρόσφατες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, είχε προ- γραμματιστ­εί πολύ νωρίτερα και μάλιστα είχε ήδη αναβληθεί μία φορά. Μετά τη συνάντηση δεν υπήρξαν δηλώσεις ή διαρροές. Συνεργάτες της κυρίας Γεννηματά έλεγαν ότι εντός εξαμήνου, και μετά το έκτακτο συνέδριο που εξήγγειλε η κα Γεννηματά, θα υπάρξει ο νέος ενιαίος φορέας της σοσιαλδημο­κρατίας εφόσον το θελήσουν τα κόμματα και οι κινήσεις του χώρου.

Με δήλωσή του, ο κ. Ξεκαλάκης επέμεινε -αμφισβητών­τας τις προθέσεις της κ. Γεννηματά- στην ανάγκη ενός συνεδρίου ανοικτού, διαφανούς και δημοκρατικ­ού, όπου όλοι οι σύνεδροι θα είναι εκλεγμένοι από τη βάση, και ζήτησε «το έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ να γίνει σύμφωνα πάντα με το καταστατικ­ό και η πρό- εδρος του ΠΑΣΟΚ να συγκαλέσει τα εκλεγμένα όργανα του Κινήματος».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπου­λος δήλωσε πως η θέση του είναι «ότι 30 Ιουνίου με 2 Ιουλίου θα προχωρήσου­με στο συνέδριο της Δημοκρατικ­ής Συμπαράταξ­ης, κύριος στόχος του οποίου είναι το πολιτικό και προγραμματ­ικό πλαίσιο, δηλαδή να παρουσιάσε­ι μια προγραμματ­ική πρόταση υπέρβασης της κρίσης για τη χώρα. Ταυτόχρονα, μετά απ’ αυτό το συνέδριο, εντός εξαμήνου, θα πρέπει να υπάρξει ο νέος ενιαίος σοσιαλδημο­κρατικός φορέας, οι ιδρυτικές του διαδικασίε­ς και η εκλογή του επικεφαλής από τη βάση».

[SID:11010444]

 ??  ?? πρόεδροςτο­υΠΑΣΟΚ.
πρόεδροςτο­υΠΑΣΟΚ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece