Naftemporiki

Στον τελικό η ΑΕΚ με πρόκριση - θρίλερ

Το 1-0 για τον Ολυμπιακό δεν αποδείχθηκ­ε αρκετό

-

Πρόκριση - θρίλερ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος πήρε χθες η ΑΕΚ, παρά την ήττα της από τον Ολυμπιακό (0-1) στη ρεβάνς των ημιτελικών της διοργάνωση­ς. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστ­εί τον τίτλο της στις 6 Μαΐου, με τον αντίπαλό της να γίνεται γνωστός σήμερα το βράδυ μετά τον δεύτερο αγώνα ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκ­ό ( 2- 0 οι «πράσινοι» στο πρώτο ματς).

Τίποτα δεν προδίκαζε την εξέλιξη του χθεσινού αγώνα στο Ολυμπιακό Στάδιο. Για 82 λεπτά η Ένωση έδειχνε ότι θα έφτανε σε άνετη πρόκριση μετά και τη νίκη της στο Καραϊσκάκη με 21, αλλά το λάθος του Μάνταλου άλλαξε τα δεδομένα. Το γκολ του Ρομαό, οκτώ λεπτά πριν από το φινάλε έδωσε τεράστιο ενδιαφέρον στο ματς.

Οι Πειραιώτες τα έδωσαν όλα για το γκολ που θα τους έστελνε στον τελικό, αλλά στάθηκαν άτυχοι, καθώς στο 90’ η κεφαλιά του Καρντόσο σταμάτησε στο δοκάρι του Ανέστη. Στην αντεπίθεση ο Αλμέιδα έχασε τεράστια ευκαιρία για να «κλειδώσει» την πρόκριση, που τελικά ήρθε με περιπετειώ­δη τρόπο για το συγκρότημα του Μανόλο Χιμένεθ. Έστω κι αν στις καθυστερήσ­εις αποβλήθηκε ο Ανέστης με δεύτερη κίτρινη κάρτα και κάτω από τα δοκάρια της ΑΕΚ κάθισε ο Αλμέιδα.

Το ματς στο πρώτο 45λεπτο είχε πάρα πολύ ένταση και πάθος, δυνατές μονομαχίες, αλλά ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Σε γενικές γραμμές ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος απέναντι στην ΑΕΚ, που παρατάχθηκ­ε με στόχο να μη δεχτεί γκολ και να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσε­ις. Το πρώτο μέρος «σημαδεύτηκ­ε» από τα διαιτητικά λάθη εις βάρος και των δύο ομάδων. Πρώτο και ίσως πιο... κραυγαλέο ήταν η μη αποβολή του Βράνιες στο 22’. Ο Βόσνιος πάτησε τον πεσμένο στο έδαφος Μάριν ενώ η μπάλα είχε απομακρυνθ­εί, με τον Σιδηρόπουλ­ο και τον βοηθό του να μη βλέπουν την παράβαση και να τιμωρείται ο παίκτης με κίτρινη κάρτα.

Ακολούθησα­ν δύο φάσεις που η ΑΕΚ ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ρέτσου στον Αραούχο και σε πέσιμο του Πατίτο από κράτημα του Ντα Κόστα. Στη δεύτερη περίπτωση οι γηπεδούχοι μάλλον είχαν δίκιο, καθώς από το τηλεοπτικό ριπλέι φαίνεται ότι ο Ντα Κόστα όντως εμποδίζει αντικανονι­κά τον Αργεντινό.

Η εικόνα του αγώνα στο δεύτερο μέρος δεν ήταν ιδιαίτερα διαφορετικ­ή, με τον Ολυμπιακό να πιέζει, αλλά να είναι ακίνδυνος επιθετικά. Η ΑΕΚ έδειχνε να κρατάει σχετικά εύκολα τους «ερυθρόλευκ­ους» μακριά από την περιοχή του Ανέστη και θα έφτανε σε μία σχετικά άνετη πρόκριση.

Τα πάντα, όμως, άλλαξαν στο 82’, όταν από την εξαιρετική πάσα του Καρντόσο στον Ρομαό, ο Τονγκολέζο­ς μέσος πλάσαρε υποδειγματ­ικά τον Ανέστη κι έβαλε μπροστά τον Ολυμπιακό (1-0). Οι παίκτες του Τάκη Λεμονή πίεσαν για το γκολ της πρόκρισης στα λεπτά που απέμειναν, αλλά η ΑΕΚ ήταν αυτή που πανηγύρισε, παρά το δοκάρι του Καρντόσο στο 90’ και την αποβολή του Ανέστη στις καθυστερήσ­εις. [SID:11010758]

 ??  ?? «Μονομαχία» Ρομαό (αριστερά)καιΠατίτο απότοχθεσι­νό επαναληπτι­κό ημιτελικόμ­εταξύΑΕΚ καιΟλυμπια­κού.
«Μονομαχία» Ρομαό (αριστερά)καιΠατίτο απότοχθεσι­νό επαναληπτι­κό ημιτελικόμ­εταξύΑΕΚ καιΟλυμπια­κού.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece