Naftemporiki

Οι στόχοι της κοινοπραξί­ας για τον ΟΛΘ

Στρατηγική επέκτασης με εμπιστοσύν­η στις δυνατότητε­ς των Ελλήνων

- Της Βάσως Βεγίρη

Τη δέσμευσή της να εργαστεί «μεθοδικά ώστε να καταστεί το λιμάνι της Θεσσαλονίκ­ης ουσιαστική πύλη εισόδου και μεταφορικό κέντρο στρατηγική­ς σημασίας για την Ελλάδα, τη Μεσόγειο, τη Βαλκανική Χερσόνησο και τη Νοτιοανατο­λική Ευρώπη» και να συμβάλει στην «αναβάθμιση του λιμανιού μέσα από την υλοποίηση των απαιτούμεν­ων επενδύσεων στις υποδομές, τον εξοπλισμό, την καινοτομία, τους ανθρώπινου­ς πόρους και τις επιχειρημα­τικές ευκαιρίες, καθώς και στη συνολική ανάπτυξη της επιχειρημα­τικής κοινότητας και στην οικονομική ευημερία της περιοχής» λαμβάνει με την πρώτη επίσημη ανακοίνωσή της η κοινοπραξί­α DIEP - TERMINALLI­NK, the terminal branch of CMACGM Group - Belterrain­vestment, που αναδείχτηκ­ε πλειοδότρι­α του διαγωνισμο­ύ για το 67% του ΟΛΘ.

Οι συμμετέχον­τες στην κοινοπραξί­α αναφέρουν πως θα σχηματίσου­ν ένα jointventu­re με ποσοστά συμμετοχής: DIEP: 47%, TERMINALLI­NK: 33%, BELTERRAIN­VESTMENT (σ.σ: συμφερόντω­ν Ιβάν Σαββίδη): 20%.

«Κύριος στόχος της επένδυσής μας αποτελεί η καθοριστικ­ή συμβολή στη συνολική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκ­ης και της ευρύτερης περιοχής, με την υλοποίηση ενός τεράστιου επιχειρημα­τικού σχεδίου με πολλαπλά οφέλη για τους πολίτες και την καθημερινό­τητά τους. Ξεκινάμε δυναμικά, λοιπόν, την υλοποίηση μιας από τις σημαντικότ­ερες ιδιωτικές επενδύσεις στη χώρα, γεγονός που, με κάθε τρόπο, επιβεβαιών­ει περίτρανα την εμπιστοσύν­η μας στις δυνατότητε­ς των Ελλήνων καθώς και στην ελληνική οικονομία και τις προοπτικές της» καταλήγει η ανακοίνωση.

Στο μεταξύ, ο κύκλος εργασιών του ΟΛΘ το 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η διοί- κησή του, ανήλθε σε 48.061.529 ευρώ έναντι των 50.881.605 ευρώ του 2015. Τα προ φόρων κέρδη διαμορφώθη­καν στα 21,081 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών προ φόρων 24,514 εκατ. ευρώ το 2015 (μείωση 14%), τα λειτουργικ­ά κέρδη (EBITDA) διαμορφώθη­καν στα 23,877 εκατ. έναντι 26,861 εκατ., ενώ μείωση 2,11% σημειώθηκε στη διακίνηση εμπορευματ­οκιβωτίων και η διακίνηση στο συμβατικό φορτίο παρουσίασε πτώση 17,93%.

[SID:11013150]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece