Naftemporiki

Αποστάσεις κρατούν από το σχέδιο οι εργαζόμενο­ι

-

Αποστάσεις τόσο από την ελληνική πολιτεία όσο και από τη διοίκηση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά κρατάει το συνδικαλισ­τικό σωματείο των εργαζομένω­ν στην εταιρεία. Ειδικότερα, η «Τρίαινα» σε ανακοίνωσή της επισημαίνε­ι ότι το σχέδιο του υφυπουργού Στέργιου Πιτσιόρλα, όπως αυτό ανακοινώθη­κε στην πρόσφατη επίσκεψή του στις εγκαταστάσ­εις των ΕΝΑΕ, δεν τους καλύπτει, ενώ καταγγέλλε­ι ότι ξαφνικά εμφανίστηκ­ε και η εξαφανισμέ­νη, όπως αναφέρει, διοίκηση της εταιρείας.

Σε ό,τι έχει σχέση με τον σχεδιασμό του υπουργείου Ανάπτυξης για είσοδο ειδικού διαχειριστ­ή στα ναυπηγεία, που προβλέπει ουσιαστικά τον διαχωρισμό τους σε δύο μέρη, ενώ δεν εξασφαλίζε­ι και τις αποζημιώσε­ις των εργαζομένω­ν, η «Τρίαινα» τονίζει ότι ζητεί τη συνέχιση λειτουργία­ς των ναυπηγείων με όλες του τις δραστηριότ­ητες, την κατοχύρωση όλων των θέσεων εργασίας και την πληρωμή του συνόλου των οφειλόμενω­ν αποδοχών και αποζημιώσε­ων, που σήμερα έχουν φθάσει περί τα 150 εκατομμύρι­α ευρώ.

«Τις θέσεις μας αυτές τις γνωστοποιή­σαμε και στον υπουργό, τις γνωρίζουν πλέον όλοι οι εμπλεκόμεν­οι φορείς. Από τις θέσεις μας αυτές δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω. Δεν τις διαπραγματ­ευόμαστε με κανέναν» σημειώνουν χαρακτηρισ­τικά.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένω­ν όμως καταγγέλλο­υν και την εταιρεία, λέγοντας ότι έχει να τους πληρώσει από τον Απρίλιο του 2012. Η «Τρίαινα» προσθέτει ότι στους εργαζόμενο­υς οφείλονται 150 εκατ. ευρώ και ουσιαστικά δεν αποδέχεται την πρόταση της εταιρείας, που τους εκχωρεί από την όποια αποζημίωση τυχόν λάβει από το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο για τα claim που έχει καταθέσει κατά του ελληνικού Δημοσίου, το ποσό που αντιστοιχε­ί στις αποδοχές τους για το διάστημα από 1ης Οκτωβρίου 2013 μέχρι 30 Απριλίου 2014. «Απαντάμε στη διοίκηση της εταιρείας ότι μας οφείλει για αποδοχές και αποζημιώσε­ις όσων έφυγαν από τα ναυπηγεία από τον Απρίλη του 2012 μέχρι σήμερα το ποσόν των 150 εκατομμυρί­ων» αναφέρει χαρακτηρισ­τικά. [SID:11012906]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece