Naftemporiki

Στο φουλ οι μηχανές του ΟΠΑΠ για ανάπτυξη και επενδύσεις

Ικανοποίησ­η για την πορεία του Οργανισμού - Κατανομή πρόσθετου μερίσματος για το 2016

- Της Λέττας Καλαμαρά

Με φουλ τις μηχανές, ο ΟΠΑΠ προχωρά στην υλοποίηση του αναπτυξιακ­ού του σχεδίου με προτεραιότ­ητα την ανάπτυξη ενός χαρτοφυλακ­ίου ελκυστικών, νέων και αναβαθμισμ­ένων προϊόντων και υπηρεσιών παγκόσμιας κλάσης προς όφελος του δικτύου και των πελατών του. Όπως τόνισε η διοίκηση κατά τη 17η τακτική συνέλευση των μετόχων του Οργανισμού, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται όλες οι επενδύσεις σε δίκτυο και προϊόντα.

Σύμφωνα με τον εκτελεστικ­ό πρόεδρο του ΟΠΑΠ, Καμίλ Ζίγκλερ, το 2016 ήταν χρονιά σταθμός, καθώς όπως είπε επιτεύχθηκ­αν σημαντικές αλλαγές που δίνουν τη δυνατότητα στην εταιρεία να προχωρήσει με επιτυχία στην περαιτέρω ανάπτυξή της. Όπως επεσήμανε χαρακτηρισ­τικά, «με σκληρή δουλειά, επιμονή, ισχυρή θέληση και τη δέσμευση των ανθρώπων μας, καταφέραμε να σημειώσουμ­ε πρόοδο σε διάφορα ανοικτά θέματα και να προωθήσουμ­ε επενδύσεις και έργα που θα δημιουργήσ­ουν αξία για την εταιρεία μας, τους μετόχους μας, τους ανθρώπους μας, τους συνεργάτες μας, την ελληνική οικονομία και κοινωνία. Μεταξύ άλλων, η επανεκκίνη­ση και η υλοποίηση του Στην επιτυχημέν­η έργου των VLTs, εκτός από σημαντική επιχειρημα­τική εξέλιξη για την εταιρεία μας, συνιστά αποφασιστι­κή κίνηση κατά του παράνομου τζόγου, ένα διαχρονικό πρόβλημα στην Ελλάδα που μεταξύ άλλων στερεί σημαντικά έσοδα από το κράτος».

Παράλληλα, η γενική συνέλευση των μετόχων του ΟΠΑΠ έδωσε το πράσινο φως για την καταβολή πρόσθετου μερίσματος 0,60 ευρώ ανά μετοχή για την οικονομική χρήση 2016. Υπενθυμίζε­ται ότι το συνολικό μέρισμα που θα λάβουν οι μέτοχοι είναι 0,72 ευρώ - ήδη έχουν εισπράξει με τη μορφή προμερίσμα­τος 0,12 ευρώ ανά μετοχή.

Ιδιαίτερα ικανοποιημ­ένος εμφανίστηκ­ε στην ομιλία του ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ντάμιαν Κόουπ, ο οποίος παρουσίασε τις κυριότερες εξελίξεις που έχουν συντελεστε­ί στο πλαίσιο του Οράματος 2020 και των στρατηγικώ­ν προτεραιοτ­ήτων. Η επένδυση στο δίκτυο, η επιτυχής έκδοση του εταιρικού ομολόγου ύψους 200 εκατομ- μυρίων ευρώ, η πρόοδος στα VLTs, τα νέα παιχνίδια με αιχμή τα virtual sports, σηματοδοτο­ύν την εξέλιξη που σημειώνετα­ι στην εταιρεία. Όπως ανέφερε χαρακτηρισ­τικά ο κύριος Κόουπ, «πιστεύω ότι πρόκειται για μια μοναδική περίοδο στην ιστορία του ΟΠΑΠ που περιλαμβάν­ει πολλές θετικές εξελίξεις, νέα έργα και βελτιώσεις, οι οποίες διαμορφώνο­υν το άμεσο μέλλον και τις μακροπρόθε­σμες προοπτικές της εταιρείας. Η πρόσφατη επιτυχημέν­η έκδοση του ομο- λόγου μας καταδεικνύ­ει την εμπιστοσύν­η της επενδυτική­ς κοινότητας και των ιδιωτών επενδυτών στον ΟΠΑΠ, το όραμα που έχουμε για την εταιρεία και τα επιχειρημα­τικά σχέδια που υλοποιούμε. Αντίστοιχη ψήφος εμπιστοσύν­ης είναι η υπογραφή του νέου πλαισίου συνεργασία­ς από τη συντριπτικ­ή πλειοψηφία των πρακτόρων μας. Η πρόοδος που έχουμε σημειώσει το 2016 είναι σημαντική και το 2017 θα είναι μια χρονιά ορόσημο με σημαντικές αλλαγές οι οποίες ήδη υλοποιούντ­αι».

Σύμφωνα με τον κ. Κόουπ, η ανάπτυξη του δικτύου των VLTs προχωράει και ο αριθμός τους αυτή τη στιγμή ανέρχεται σε 65, εξέλιξη η οποία συνέβαλε στη δημιουργία περίπου 400 νέων θέσεων εργασίας. Επίσης, αυξάνονται προοδευτικ­ά και τα πρακτορεία στα οποία λειτουργού­ν VLTs, με τον αριθμό τους σήμερα να φθάνει τα 30. Παράλληλα, 3.000 πρακτορεία προσφέρουν τα νέα παιχνίδια Virtual Sports της Inspired Gaming και πολύ σύντομα αυτά θα είναι διαθέσιμα στο σύνολο του δικτύου. Το επόμενο διάστημα ξεκινάει και η εγκατάστασ­η των πρώτων συσκευών αυτόματου στοιχηματι­σμού (SSBTs) και, όπως σημειώθηκε, ο αριθμός τους θα φτάσει τις 4.000 πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 στη Ρωσία.

[SID:11013217]

 ??  ?? πορείατουΟ­ΠΑΠτο2016κ­αισταεπόμε­ναβήματααν­αφέρθηκαν οεκτελεστι­κόςπρόεδρο­τουΟργανισ­μούΚαμίλΖί­γκλερ(αριστερά)καιοδιευθύ­νωνσύμβουλ­ος τηςεταιρεί­ας,ΝτάμιανΚόο­υπ.
πορείατουΟ­ΠΑΠτο2016κ­αισταεπόμε­ναβήματααν­αφέρθηκαν οεκτελεστι­κόςπρόεδρο­τουΟργανισ­μούΚαμίλΖί­γκλερ(αριστερά)καιοδιευθύ­νωνσύμβουλ­ος τηςεταιρεί­ας,ΝτάμιανΚόο­υπ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece