Naftemporiki

Κράτησε τις 700 μονάδες

Τερμάτισε στις 706,51 μονάδες, οριακά αυξημένος κατά 0,02%

- Της Ιουλίας Ζαφόλια

Ηρέμησαν χθες τα πράγματα στο Χρηματιστή­ριο μετά την ιδιαίτερα καλή συνεδρίαση της Τετάρτης, στη διάρκεια της οποίας ο βασικός δείκτης βρέθηκε πάνω από τις 700 μονάδες έπειτα από 17 μήνες. Χθες, ο βασικός δείκτης κινήθηκε σε μικρό εύρος, μεταξύ 703,77 και 709 μονάδων, για να τερματίσει στις 706,51, οριακά αυξημένος κατά 0,02%. Ο δείκτης των τραπεζών σταθεροποι­ήθηκε στις 856,92 μονάδες με πτώση 1,05%.

«Έντονη ανοδική κίνηση την τρέχουσα εβδομάδα για τον γενικό δείκτη, που διέσπασε τις 700 μονάδες και κατέγραψε νέο υψηλό από τον Νοέμβριο του 2015. Η συσσώρευση που προηγήθηκε κοντά στα προηγούμεν­α υψηλά (περιοχή 680 μονάδων) προεξοφλού­σε για ανοδική διάσπαση με την ύπαρξη θετικών ειδήσεων. Το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, η επιστροφή των θεσμών και η διάθεση που υπάρχει για κλείσιμο της τεχνικής συμφωνίας, ώστε να υπάρξει εκταμίευση της δόσης μετά το Eurogroup του Μαΐου, ήταν οι καταλύτες που οδήγησαν την ελληνική χρηματιστη- ριακή αγορά σε νέα υψηλά σχεδόν 18 μηνών. Ο αδύναμος κρίκος του χρηματιστη­ρίου, ο τραπεζικός κλάδος, όπως είχαμε αναφέρει, είναι αυτός που υπεραποδίδ­ει την τρέχουσα εβδομάδα και οδηγεί την ανοδική κίνηση. Οι 870 και οι 900 μονάδες είναι οι αντιστάσει­ς του, ενώ στις επιμέρους μετοχές μόνο η ΕΤΕ έχει καταγράψει νέο υψηλό στη μετά Brexit εποχή. Η ΑΛΦΑ επίσης είναι κοντά στην τιμή της αύξησης κεφαλαίου, ενώ ΕΥΡΩΒ και ΠΕΙΡ απέχουν σημαντικά. Με την προσέγγιση των 900 μονάδων θα μπορέσει και ο γενικός δείκτης να αναμετρηθε­ί με τον πρώτο στόχο που έχουμε θέσει στις 720 μονάδες. Στη σημερινή συνεδρίαση η διάχυση του ενδιαφέρον­τος σε περισσότερ­ες μετοχές πέραν των τραπεζικών ήταν ένα ακόμη θετικό βήμα για τον απεγκλωβισ­μό της αγοράς από τη στασιμότητ­α», σχολιάζει ο κ. Βαγγέλης Σιούτης από την Guardian Trust.

Από τους 136 τίτλους που συνολικά άλλαξαν χθες χέρια, 59 έκλεισαν με άνοδο, 48 υποχώρησαν, ενώ 29 παρέμειναν αμετάβλητο­ι. Η αξία συναλλαγών υπολογίστη­κε σε 52,1 εκατ. ευρώ, ενώ η κεφαλαιοπο­ίηση του Χ.Α. έφθασε τα 48,4 δισ. ευρώ.

[SID:11012792]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece