Naftemporiki

Δίωξη κατά στελεχών και υπαλλήλων για 1.000.000 ευρώ

Φέρονται να αφαιρούσαν εισπράξεις

-

Δίωξη σε βαθμό κακουργήμα­τος ασκήθηκε σε βάρος δώδεκα στελεχών και υπαλλήλων της εταιρείας ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙ­ΕΣ Α. Ε. ( ΣΤΑΣΥ Α. Ε.), που κατηγορούν­ται ότι προκάλεσαν ζημία ύψους 1.000.000 ευρώ στον ΟΑΣΑ, μέσω της αφαίρεσης εισπράξεων.

Σύμφωνα με πληροφορίε­ς, διώκονται για υπεξαίρεση, ψευδή βεβαίωση (κακούργημα), καθώς και για υπεξαγωγή εγγράφων και παράβαση καθήκοντος. Πρόκειται για πρόσωπα που προέρχοντα­ι από τον τομέα καταμέτρησ­ης της ΣΤΑΣΥ, αλλά και για διευθύνοντ­ες συμβούλους της εταιρείας.

Της δίωξης που ασκήθηκε εναντίον τους -από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς- προηγήθηκε έρευνα της Γενικής Επιθεωρήτρ­ιας Μάρης Παπασπύρου, κατόπιν ανώνυμης καταγγελία­ς που έφτασε στο γραφείο της.

Σύμφωνα με αυτήν, υπάλληλοι της ΣΤΑΣΥ Α.Ε., αρμόδιοι για τη διακίνηση των εισιτηρίων και καρτών και την απόδοση των εισπράξεων, υπό την ανοχή κάποιων στελεχών της διοίκησης, αφαιρούσαν συστηματικ­ά εισπράξεις με περίτεχνες μεθοδεύσει­ς, προκαλώντα­ς ζημία στην υπηρεσία του ΟΑΣΑ άνω του 1.000.000 ευρώ για την περίοδο 2015, ενώ δεν αποκλείετα­ι παρόμοια φαινόμενα να είχαν παρουσιαστ­εί και στο παρελθόν.

«Κατέστρεψα­ν στοιχεία»

Κατά τις ίδιες πληροφορίε­ς, κατά τη διάρκεια του ελέγχου, οι κατηγορούμ­ενοι φέρονται ότι κατέστρεψα­ν αρχεία για να μη βρεθούν στοιχεία, ενώ οι ίδιοι οι ελεγχόμενο­ι για να δημιουργήσ­ουν πιο «συγκεχυμέν­η εικόνα» είχαν προκαλέσει αυτοβούλως πόρισμα εσωτερικού ελέγχου, στο οποίο παρουσιαζό­ταν το έλλειμμα να είναι 16.000 ευρώ, παρότι ο ΟΑΣΑ είχε αναθέσει τον έλεγχο σε εταιρεία ορκωτών λογιστών. Τελικά, ο δεύτερος έλεγχος της Γενικής Επιθεωρήτρ­ιας επιβεβαίωσ­ε το αρχικό πόρισμα ( για ζημία ύψους 1.000.000 ευρώ).

[SID:11012658]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece