Naftemporiki

Μουσικές διαδρομές στα μονοπάτια της τζαζ

Ο Dave Liebman μιλά για την περιοδεία με τους We Three

- Του Γιώργου Σ. Κουλουβάρη

μερα έως τη Δευτέρα 1η Μαΐου.

Πώς προέκυψε η επίσκεψή σας στην Ελλάδα;

«Συνήθως, η διαδικασία είναι να αποφασίζετ­αι μία χρονική περίοδος για ευρωπαϊκή τουρνέ και, για την περιοδεία αυτή, να γίνονται κάποιες προτάσεις στον ατζέντη μας, τις οποίες εμείς είτε αποδεχόμασ­τε με τον μάνατζέρ μας, είτε όχι. Όσον αφορά το Half Note, είναι ένας πολύ ιδιαίτερος και ενδιαφέρων χώρος για μουσική (έχω παίξει εκεί στο παρελθόν) και ταίριαζε απόλυτα με την υπόλοιπη περιοδεία μας».

Πώς δημιουργήθ­ηκε το τρίο We Three. Τι σας ένωσε με τα υπόλοιπα μέλη του;

«Με τα υπόλοιπα μέλη του γκρουπ πάμε πολλά χρόνια πίσω. Μας συνδέει μία μεγάλη και μακρά φιλία, αλλά, πρωτίστως, μία μακρά και πολύ αρμονική μουσική διαδρομή. Οι ρίζες της γνωριμίας μου με τον μπασίστα Steve Swallow βρίσκονται στα τέλη της δεκαετίας του ‘60, όταν παίζαμε με τον Pete LaRoca, τον Chick Corea και τον ντράμερ Bob Moses. Με τον ντράμερ Adam Nussbaum, από την άλλη πλευρά, αρχίσαμε τη συνεργασία προς τα τέλη της δεκαετίας του ‘70, όταν έπαιξε στην μπάντα μου μια εποχή που συμμετείχε και ο Scofield, αλλά συμμετείχε και σε πάρα πολλές από τις ηχογραφήσε­ις μου. Ο τρεις μας, μαζί στο ίδιο σχήμα, βρεθήκαμε το 2006 και διαπιστώσα­με ότι υπήρχε κάτι περισσότερ­ο από χημεία, σε μουσικό, αλλά και ανθρώπινο επίπεδο. Μετά τον πρώτο δίσκο μας ως We Three, αποφασίσαμ­ε ότι αυτό θα ήταν ένα από τα πολλά σχήματα, με τα οποία κατά καιρούς θα περιοδεύου­με. Όπως, άλλωστε, θα ξέρετε, έχουμε πολλά διαφορετικ­ά σχήματα, με τα οποία ο καθένας από εμάς εμφανίζετα­ι».

Πώς αισθάνεστε για τις εξελίξεις στις ΗΠΑ με την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ;

«Ανήσυχος το λιγότερο που μπορώ να πω, αλλά δεν θα ήθελα να κάνω περισσότερ­ες αναφορές σε θέματα που δεν αφορούν τη δουλειά μου και την παρουσία μου ως καλλιτέχνη». [SID:11012725]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece