Naftemporiki

Επίδειξη δύναμης από τον ΠΑΟΚ

Διέσυρε με 4-0 τον Παναθηναϊκ­ό - Με ΑΕΚ στον τελικό

-

Εμφατική πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος πήρε χθες ο ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος του Βορρά» διέσυρε με 40 τον Παναθηναϊκ­ό στην Τούμπα, ανατρέποντ­ας το εις βάρος του 20 του πρώτου αγώνα, και στις 6 Μαΐου θα διεκδικήσε­ι το τρόπαιο με αντίπαλο την ΑΕΚ, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστή η έδρα του τελικού. Οι «πράσινοι» έχουν δικαιολογη­μένα κάποια παράπονα από τη διαιτησία του Γιώργου Κύζα (δεν τους δόθηκε πέναλτι στο πρώτο μέρος, ενώ η αποβολή του Χουλτ ήταν πολύ αυστηρή), αλλά η εμφάνισή τους στο δεύτερο μέρος ήταν αδικαιολόγ­ητη και προβλημάτι­σε τον κόσμο τους που προσδοκούσ­ε στην κατάκτηση του Κυπέλλου.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκ­ός έχασε πολλές ευκαιρίες, ενώ δεν του δόθηκε καθαρό πέναλτι σε ανατροπή του Μπεργκ από τον Βαρέλα. Αντ’ αυτού, ο μέ- τριος και κακός κατά διαστήματα ΠΑΟΚ κατάφερε να μπει στα αποδυτήρια προηγούμεν­ος με 1-0, χάρη στο γκολ του Πέλκα στο 14’ με απευθείας φάουλ.

Τα πάντα άλλαξαν στην επανάληψη. Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά και στο 48’ ισοφάρισε το σκορ του πρώτου ημιτελικού με κεφαλιά του Λέο Μάτος έπειτα από σέντρα του Μπίσεσβαρ. Είχε προηγηθεί το φάουλ του Πέλκα που έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Βλαχοδήμου και στην εξέλιξη της φάσης ήρθε το δεύτερο γκολ.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν απέναντι σε έναν Παναθηναϊκ­ό που δεν είχε ενέργεια και ήταν μόνιμα πίσω από τη μεσαία γραμμή. Η υπεροχή του ΠΑΟΚ καρποφόρησ­ε στο 73’ με τον Σάκχοφ να σκοράρει με σουτ έξω από την περιοχή και να δίνει σκορ πρόκρισης στους «ασπρόμαυρο­υς».

Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα για τον Παναθηναϊκ­ό στο 72’ όταν έμεινε με δέκα παίκτες λόγω της πολύ αυστηρής αποβολής του Χουλτ για φάουλ στον Μάτος. Η αθηναϊκή ομάδα έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 80’ για να σκοράρει με τον Μπεργκ, η κεφαλιά του οποίου πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 83’, όμως, όλα τελείωσαν με το τέταρτο γκολ που πέτυχε ο Πρίγιοβιτς από ασίστ του Μπίσεσβαρ. [SID:11013432]

 ??  ?? Οι παίκτες τουΠΑΟΚ πανηγυρίζο­υντην πρόκρισήτο­υς στοντελικό τουΚυπέλλο­υ Ελλάδος.
Οι παίκτες τουΠΑΟΚ πανηγυρίζο­υντην πρόκρισήτο­υς στοντελικό τουΚυπέλλο­υ Ελλάδος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece