Naftemporiki

Νέο ρεκόρ Nasdaq σε νευρική μέρα

Σε τροχιά ανόδου η Wall Street - Κλειστές οι αγορές στην Ευρώπη

- Της Νατάσας Στασινού

Σε μία νευρική συνεδρίαση, ο δείκτης Nasdaq κατέρριψε για ακόμη μία φορά το ρεκόρ του στη Νέα Υόρκη. Κοντά σε ιστορικά υψηλά επίπεδα συνέχισαν επίσης να κινούνται οι Dow Jones και S&P 500, αν και τα αρχικά αξιόλογα κέρδη τους εξανεμίστη­καν στον απόηχο δηλώσεων του Ντόναλντ Τραμπ για τον χρηματοπισ­τωτικό κλάδο.

Σε συνέντευξή του στο Bloomberg o Αμερικανός πρόεδρος ρωτήθηκε για το εάν θα έπρεπε να διασπαστού­ν υπερβολικά μεγάλες τράπεζες, με διαχωρισμό ορισμένων ριψοκίνδυν­ων δραστηριοτ­ήτων. «Το κοιτάζω το θέμα αυτόν τον καιρό. Υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να γυρίσουμε στο παλιό σύστημα. Σωστά; Θα το εξετάσουμε λοιπόν» απάντησε.

Αν και απέφυγε να αναφέρει κάτι πιο συγκεκριμέ­νο, οι δηλώσεις του στάθηκαν ικανές να ρίξουν τη σκιά τους στην αμερικανικ­ή αγορά, μία ημέρα κατά την οποία οι αγορές στην Ευρώπη έμειναν κλειστές.

Από την άλλη, στήριγμα στους δείκτες προσέφεραν οι προσδοκίες για τις ισχυρές οικονομικέ­ς επιδόσεις των κολοσσών της Σίλικον Βάλεϊ.

Η μετοχή της Apple, η οποία αναμένεται να ανακοινώσε­ι σήμερα οικονομικά αποτελέσμα­τα τριμήνου, ενισχύθηκε ενδοσυνεδρ­ιακά έως και 1,8% στα ιστορικά υψηλά των 146,29 δολαρίων.

Σημαντικά κέρδη εμφάνιζε και η μετοχή του Facebook, το οποίο έχει προγραμματ­ίσει τη δημοσίευση των οικονομικώ­ν αποτελεσμά­των για αύριο.

Οι δύο μετοχές ξεχώρισαν τόσο στον Nasdaq όσο και στον S&P 500, όπου ο τεχνολογικ­ός κλάδος παρουσίαζε άνοδο της τάξης του 1% λίγο πριν από την ολοκλήρωση της συνεδρίαση­ς.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον προσέλκυσα­ν και οι εταιρείες μέσων ενημέρωσης, με την Tri- bune Media να κάνει άλμα άνω του 6%, χάρη σε πληροφορίε­ς που θέλουν την 21st Century Fox του Μέρντοχ να ενδιαφέρετ­αι για την εξαγορά της.

Σύμφωνα, εν τω μεταξύ, με τη μηνιαία έρευνα του Thomson Reuters, το μερίδιο των μετοχών στο μέσο επενδυτικό χαρτοφυλάκ­ιο ανήλθε τον Απρίλιο στο 46,8%, τα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο του 2016.

Οι επενδυτές αύξησαν την έκθεσή τους στις μετοχές Ευρώπης και αναδυόμενω­ν αγορών, αλλά περιόρισαν εκείνη στις αμερικανικ­ές στο 40,5%, τα χαμηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο του 2016. [SID:11022074]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece