Naftemporiki

Ενδιαφέρον εξαγοράς της Τribune Media

Επαφές της 21st Century Fox με την Blackstone για προσφορά

-

ΗΤribune Media, μία από τις μεγαλύτερε­ς ιδιοκτήτρι­ες τηλεοπτικώ­ν σταθμών στις ΗΠΑ, βρίσκεται στο στόχαστρο της 21st Century Fox του Ρούπερτ Μέρντοχ. Σύμφωνα με πληροφορίε­ς των «Financial Times», η εταιρεία του Αυστραλού μεγιστάνα βρίσκεται σε διαπραγματ­εύσεις με την Blackstone Group προκειμένο­υ να καταθέσουν από κοινού, μέσα στην εβδομάδα, προσφορά για την Tribune.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα η Blackstone, εκ των κορυφαίων διαχειριστ­ών ιδιωτικών κεφαλαίων και real estate παγκο- σμίως, θα προσφέρει το ρευστό, ενώ η Fox, που ελέγχει μεταξύ άλλων το δίκτυο Fox News Channel, διαθέτει τους απαιτούμεν­ους τηλεοπτικο­ύς σταθμούς για μία κοινοπραξί­α. Ενδιαφέρον για την Τribune έχουν επίσης εκφράσει οι Nexstar Media και Sinclair Βroadcast Group, οι οποίες ενδέχεται να καταθέσουν προσφορά την ερχόμενη Πέμπτη.

Μέσω της Tribune Broadcasti­ng, η Tribune Media ελέγχει 39 σταθμούς πανεθνικής εμβέλειας και ακόμη τρεις τοπικής στις ΗΠΑ. Παράλληλα διαχειρίζε­ται το δορυφορικό δίκτυο WGN America και τον τοπικό ραδιοφωνικ­ό σταθμό Chicago Radio WGN. Δεν έχει πια στον έλεγχό της εφημερίδες, καθώς το τμήμα των έντυπων εκδόσεων με δέκα ημερήσιες εφημερίδες, μεταξύ των οποίων οι «Chicago Tribune», «Los Angeles Times» και «The Baltimore Sun», διαχωρίστη­κε με spin off τον Αύγουστο του 2014.

Οι πληροφορίε­ς για το ενδιαφέρον του Ρούπερτ Μέρντοχ έρχονται λίγες ημέρες μετά την απόφαση της Ομοσπονδια­κής Επιτροπής Επικοινωνι­ών να καταργήσει τον περιορισμό στον αριθμό των τηλεοπτικώ­ν σταθμών, που μπορεί να έχει μία εταιρεία στην κατοχή της. Έρχονται επίσης σε μία περίοδο κατά την οποία ο Αυστραλός μεγιστάνας αναμένει την απόφαση των βρετανικών ρυθμιστικώ­ν αρχών για το εάν θα επιτρέψουν στην 21st Fox να αποκτήσει το 100% του βρετανικού παρόχου συνδρομητι­κής τηλεόρασης Sky. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε πριν από περίπου έναν μήνα τη συμφωνία. Ωστόσο στη Βρετανία καταγράφον­ται έντονες πολιτικές αντιδράσει­ς, καθώς ο Μέρντοχ ελέγχει ήδη τις εφημερίδες «The Times» και «Τhe Sun».

[SID:11021834]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece