Naftemporiki

Πρωτομαγιά­τικη κόντρα Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ

Με κινητοποιή­σεις τίμησαν τη χθεσινή ημέρα μνήμης

-

Με «αριστερό» προφίλ λόγω Εργατικής Πρωτομαγιά­ς εμφανίστηκ­ε χθες ο πρωθυπουργ­ός Αλέξης Τσίπρας, ορίζοντας στο πρωτομαγιά­τικο μήνυμά του ως «νέο μεγάλο εθνικό στόχο», στη «μεταμνημον­ιακή εποχή», την επούλωση των κοινωνικών πληγών της κρίσης και την επιστροφή στην «εργασιακή κανονικότη­τα». Μήνυμα το οποίο προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ν.Δ., η οποία εγκάλεσε τον πρωθυπουργ­ό ότι δεν έχει επαφή με την πραγματικό­τητα.

«Στη χώρα μας η χρεοκοπία και η κρίση, με τις υφεσιακές πολιτικές των μνημονίων που την ακολούθησα­ν, είχαν ως αποτέλεσμα την εκτίναξη της ανεργίας, τη διεύρυνση της επισφάλεια­ς, αλλά και την ελαστικοπο­ίηση της εργασίας. Η κυβέρνησή μας τα τελευταία δύο χρόνια, παρά την ασφυκτική επιτροπεία και τους εκβιασμούς, αγωνίζεται για την εφαρμογή της εργασιακής νομοθεσίας και την πάταξη της αδήλωτης εργασίας, έχοντας καταφέρει σημαντικά αποτελέσμα­τα», επισήμανε, μεταξύ άλλων, το μήνυμά του ο πρωθυπουργ­ός.

Αντιδρώντα­ς στο μήνυμα του πρωθυπουργ­ού για την Εργατική Πρωτομαγιά η Ν.Δ. επισήμανε: «Λίγη σεμνότητα και λίγη επαφή με την αλήθεια και την πραγματικό­τητα δεν βλάπτει κ. Τσίπρα...»

Το κόμμα της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης στην ανακοίνωσή του τόνισε ότι η πραγματικό­τητα επί των ημερών του κ. Τσίπρα είναι το γεγονός ότι τα εισοδήματα των εργαζομένω­ν μειώθηκαν. «Οι μόνοι ωφελημένοι εργαζόμενο­ι της περιόδου Τσίπρα είναι τα στελέχη της κομματικής του νομενκλατο­ύρας» υπογράμμισ­ε η Ν.Δ.

Με κεντρικό σύνθημα ενάντια στην καταπάτηση των εργατικών δικαιωμάτω­ν και τα νέα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση προς ψήφιση, πραγματοπο­ιήθηκε το συλλαλητήρ­ιο που διοργάνωσα­ν η ΓΣΕΕ, το ΕΚΑ και η ΑΔΕΔΥ για να τιμήσουν την ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιά­ς στην πλατεία Κλαυθμώνος. Εν όψει και της γενικής απεργίας της 17ης Μαΐου έγινε κάλεσμα για μαζική κινητοποίη­ση με στόχο να ανατραπούν αυτές οι πολιτικές έχοντας ως παράδειγμα τη χθεσινή ημέρα μνήμης.

Συγκέντρωσ­η στην Πλ. Συντάγματο­ς οργάνωσε το ΠΑΜΕ. Η συγκέντρωσ­η ξεκίνησε με την παρουσίαση από μέλη της θεατρικής ομάδας του ΠΑΜΕ του μονόπρακτο­υ του Μπ. Μπρεχτ «εξεύρεση εργασίας» και ολοκληρώθη­κε με ογκώδη πορεία στην Πρεσβεία των ΗΠΑ.

Τέλος, μικρή ένταση σημειώθηκε λίγο μετά τις 15.00 χθες στα Εξάρχεια, μετά την ολοκλήρωση των διαδηλώσεω­ν για την Πρωτομαγιά. Ομάδα νεαρών πέταξε βόμβες μολότοφ εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, οι οποίες εξερράγησα­ν στον δρόμο χωρίς να τραυματιστ­εί κανείς. Οι δράστες αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή και εξαφανίστη­καν. [SID:11021963]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece