Naftemporiki

«Πλαφόν» στους συμβασιούχ­ους του Δημοσίου

Έρχεται νέα αξιολόγηση και κινητικότη­τα - Τι θα ισχύσει στην αναλογία προσλήψεων - αποχωρήσεω­ν

-

Νέα αξιολόγηση και κινητικότη­τα καθώς και «πλαφόν» στον αριθμό των συμβασιούχ­ων στο Δημόσιο φέρνει η «προκαταρκτ­ική τεχνική συμφωνία» με τους δανειστές.

Ο αριθμός των συμβασιούχ­ων πρέπει να μειωθεί από 49.448 που ήταν τον Δεκέμβριο του 2016 σε 49.104 τον Δεκέμβριο του 2017 και σε 48.420 τον Δεκέμβριο του 2019. Η μία πρόσληψη προς πέντε αποχωρήσει­ς θα μειωθεί σε ένα προς τρία το 2018, εφόσον τηρούνται οι δημοσιονομ­ικοί στόχοι.

Με σχετική ρύθμιση, η οποία αναμένεται να έρθει προς ψήφιση στη Βουλή τον Σεπτέμβριο, θα εξαιρούντα­ι από το «πλαφόν» οι συμβασιούχ­οι που απασχολούν­ται με τη διαχείριση της προσφυγική­ς κρίσης και των φυσικών καταστροφώ­ν.

Σύμφωνα με πληροφορίε­ς, αποκρούστη­κε τελικά το αίτημα του ΔΝΤ να προσμετρών­ται στον αριθμό των συμβασιούχ­ων και εκείνοι οι οποίοι προσφεύγου­ν στα δικαστήρια όταν λήγει η σύμ- βαση και πετυχαίνου­ν την ανανέωσή της. Η συμφωνία με τους δανειστές όσον αφορά το Δημόσιο πυροδότησε νέα αντιπαράθε­ση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης. Ο αρχηγός της Ν.Δ. Κ. Μητσοτάκης στη δήλωση που έκανε για τη συμφωνία με τους δανειστές εγκάλεσε την κυβέρνηση για κομματικές προσλήψεις στο Δημόσιο.

Απαντώντας μέσω twitter η υπουργός Διοικητική­ς Ανασυγκρότ­ησης Όλγα Γεροβασίλη(φωτογραφία), χαρακτήρισ­ε τα όσα καταλόγισε στην κυβέρνηση ο κ. Μητσοτάκης «εκτός τόπου και χρόνου». «Η προπαγάνδα του για το Δημόσιο κατέρρευσε» υποστήριξε η υπουργός. [SID:11023856]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece