Naftemporiki

Φθινόπωρο η αναδιάρθρω­ση δανείων της CPP

Στόχος η συμφωνία με τις τράπεζες για αναχρηματο­δότηση 160 εκατ. ευρώ

-

Μέχρι το φθινόπωρο αναμένεται να έχει ολοκληρωθε­ί η αναδιάρθρω­ση του τραπεζικού δανεισμού της ναυτιλιακή­ς Capital Product Partners (CPP), ύψους 160 εκατ. ευρώ.

Η εισηγμένη στη χρηματιστη­ριακή αγορά των ΗΠΑ εταιρεία, συμφερόντω­ν Βαγγέλη Μαρινάκη, σχεδιάζει μέσα στη χρονιά να προχωρήσει στην αναδιάρθρω­ση του δανεισμού για να υλοποιήσει στη συνέχεια νέες επενδύσεις.

Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Capital, Τζέρι Καλογηράτο­ς (φωτογραφία), στη διάρκεια του conference call για τα αποτελέσμα­τα της εταιρείας, το 2017 είναι η κατάλληλη χρονιά για να ξεκινήσει η διαπραγμάτ­ευση της συμφωνίας αναχρηματο­δότησης του χρέους της εταιρείας που φτάνει συνολικά το ποσό των 160 εκατ. δολαρίων. «Θα το διευθετήσο­υμε. Έχουμε μια πολύ καλή σχέση με τις πιστώτριες τράπεζες» δήλωσε χαρακτηρισ­τικά.

Τις δηλώσεις του κ. Καλογηράτο­υ ανέλυσε το στέλεχος της Everscore κ. Jonathan Chappell, ο οποίος θεωρεί ότι η συμφωνία θα μπορέσει να κλείσει εντός των επόμενων έξι μηνών. Παράλληλα η εξέλιξη αυτή θα δώσει τη δυνατότητα στη CLP να αγοράσει πλοία από τη μητρική της Capital Maritime. Πιο συγκεκριμέ­να, δύο από τα 11 πλοία του στόλου της CM διαθέτουν πενταετή ναυλοσύμφω­να σε πολύ καλά επίπεδα και θεωρούνται ιδανικά για να αγορα- στούν από την εισηγμένη στις αγορές των ΗΠΑ.

Η CLP για το πρώτο τρίμηνο του 2017 κατέγραψε αύξηση στα κέρδη αλλά και στα έσοδά της. Συγκεκριμέ­να, τα κέρδη της διαμορφώθη­καν στα 12,3 εκατ. δολάρια, έναντι κερδών 12,1 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016. Αντίστοιχα τα έσοδά της έφτασαν τα 60,3 εκατ. δολάρια, έναντι 58,04 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο τρίμηνο της περσινής χρονιάς. [SID:11023875]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece