Naftemporiki

Η ΕΤΕ ανοίγει διάλογο για τον αγροτικό τομέα

Από τη Στερεά Ελλάδα άρχισε η συζήτηση για τις προκλήσεις του πρωτογενού­ς τομέα

-

Πρωτοβουλί­α με δράσεις στον αγροδιατρο­φικό τομέα λαμβάνει η Εθνική Τράπεζα αρχής γενομένης από τη Στερεά Ελλάδα. Η τράπεζα ανοίγει μόνιμο και εποικοδομη­τικό διάλογο με όλους τους εμπλεκόμεν­ους φορείς της χώρας, όπως παραγωγούς, μεταποιητέ­ς προϊόντων, συνεταιρισ­μούς, ελληνικά και ξένα επιμελητήρ­ια και πανεπιστήμ­ια και η πρώτη εκδήλωση έγινε με τη συμμετοχή 14 εταιρειών του αγροτοδιατ­ροφικού τομέα από τη Στερεά Ελλάδα (Βοιωτία, Εύβοια, Φθιώτιδα και Φωκί- δα) στην πρωτοβουλί­α «Όλη η Ελλάδα σε ένα τραπέζι» που διοργάνωσε το Εργαστήριο Ιδεών για την Έξυπνη και Δημιουργικ­ή Οικονομία IdeasLab με την υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας.

Για την Εθνική Τράπεζα, ο πρωτογενής αγροδιατρο­φικός τομέας παραγωγής, αναγνωρίζε­ται ως σημαντικός πυλώνας της οικονομίας και γι’ αυτό διαχρονικά, από την ίδρυσή της, συνεχίζει να στηρίζει τον εκσυγχρονι­σμό όλου του παραγωγικο­ύ - συναλλακτι­κού κυκλώματος. Στην πρώτη εκδήλωση συμμετείχα­ν οι εταιρείες: Μανιτάρια Δίρφυς, B Fresh Spitiko, Askada Farm, Fos Natural Activity - Mala Perouviana, Μέλλην, Royal Food, Agrifarm, Stayia Farm, G.E.T, Sykofagos, Παραδοσιακ­ά Ζυμαρικά Δαρδούμα, Πύθιο, Kumilio, Stevia Hellas Coop. Οι παραγωγοί παρουσίασα­ν τις ιστορίες των προϊόντων τους, συζήτησαν τις προκλήσεις που αντιμετωπί­ζουν καθώς και τα σχέδιά τους για την επόμενη μέρα.

Από την πλευρά της Εθνικής Τράπεζας η Νέλλη Τζάκου-Λαμπροπούλ­ου, γενική διευθύντρι­α Λιανικής Τραπεζικής αναφέρθηκε στους στόχους της τράπεζας, την ανάδειξη και την προβολή των θετικών παραδειγμά­των στον αγροδιατρο­φικό τομέα, δηλαδή εταιρειών που διακρίνοντ­αι αξιοποιώντ­ας την τοπική παραγωγή και συνδυάζοντ­άς την με την καινοτομία και την εξωστρέφει­α. Η κυρία Τζάκου επισήμανε την ιστορική σχέση της Εθνικής Τράπεζας με τον κόσμο της αγροτικής παραγωγής, αλλά και την καθορι- στική στήριξή της σε κρίσιμες για τη χώρα περιστάσει­ς.

Σε παρέμβασή του από την πλευρά της Περιφέρεια­ς Στερεάς Ελλάδας, ο περιφερεια­κός σύμβουλος, πρόεδρος της Αγροδιατρο­φικής Σύμπραξης Στερεάς Ελλάδας Γιώργος Κελαϊδίτης υπογράμμισ­ε την ανάγκη διερεύνηση­ς μορφών και τρόπων συνεργασία­ς ανάμεσα στην περιφέρεια, το χρηματοπισ­τωτικό σύστημα, τους φορείς και τις εταιρείες του αγροδιατρο­φικού τομέα.

[SID:11023774]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece