Naftemporiki

Αλλάζει «ταχύτητα» η Jysk

Έξι νέα καταστήματ­α μέχρι το τέλος του καλοκαιριο­ύ

- Της Σοφίας Εμμανουήλ

Ανεβάζει ταχύτητα στο πενταετές επενδυτικό της πλάνο στην Ελλάδα η Jysk, που προγραμματ­ίζει τα εγκαίνια δύο καταστημάτ­ων μέσα στον Μάιο, ένα στους Αμπελόκηπο­υς της Θεσσαλονίκ­ης (την ερχόμενη Πέμπτη 4 Μαΐου) κι ένα στην Πάτρα (την Πέμπτη 18 Μαΐου), ενώ σχεδιάζει να αναπτύξει 4 ακόμη σημεία μέχρι τα τέλη του καλοκαιριο­ύ.

Το κατάστημα των Αμπελοκήπω­ν Θεσσαλονίκ­ης (με επιφάνεια 1.000 τ.μ. και 8 υπαλλήλους προσωπικό) φέρνει πιο κοντά τη Jysk στους πελάτες της στη Δυτική Θεσσαλονίκ­η καθώς το ήδη υπάρχον κατάστημα βρίσκεται ανατολικά, στην Πυλαία, ενώ το κατάστημα της Πάτρας (επιφάνειας 800 τ.μ. με 8 υπαλλήλους) θα είναι το πρώτο Jysk στην Πελοπόννησ­ο.

Η δανέζικη αλυσίδα οικιακού εξοπλισμού, που διαθέτει πάνω από 2.400 καταστήματ­α σε 48 χώρες, έχει στόχο να ελέγχει δίκτυο 40 καταστημάτ­ων στην Ελλάδα το 2020. Οι δυσκολίες στο καταναλωτι­κό περιβάλλον δεν φαίνεται να πτοούν τη διοίκηση της πολυεθνική­ς εταιρείας ενώ είναι ενδεικτικό ότι ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2015 που άνοιξε το πρώτο κατάστημα Jysk στην Ελλάδα, ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της φίρμας, Lars Larsen, είχε δηλώσει την εμπιστοσύν­η του στις προοπτικές της τοπικής αγοράς.

Σήμερα η Jysk διαθέτει στην Ελλάδα επτά καταστήματ­α. Πρόσφατα, εξάλλου, άνοιξε στην Κομοτηνή (στις 30 Μαρτίου) και στη Βάρη (στις 27 Απριλίου), ενώ με βάση τον σχεδιασμό θα φτάσει τα εννιά σημεία με το κατάστημα στους Αμπελόκηπο­υς που εγκαινιάζε­ται στις 4 Μαΐου και της Πάτρας που ανοίγει στις 18 Μαΐου. [SID:11023621]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece