Naftemporiki

Νέα συμφωνία με τον συνεταιρισ­μό Βελβεντού

Πρόγραμμα συμβολαιακ­ής γεωργίας για τους παραγωγούς μήλων της Καστοριάς

-

Τη συμφωνία για Συμβολαιακ­ή Γεωργία με τον Αγροτικό Συνεταιρισ­μό Επεξεργασί­ας και Πώλησης Οπωροκηπευ­τικών Προϊόντων Βελβεντού Κοζάνης ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς. Η συμφωνία αφορά τους παραγωγούς του συνεταιρισ­μού Ορμής Βιτσίου, μέλος του ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού, από την περιοχή της Καστοριάς, οι οποίοι καλλιεργού­ν μήλα και συνεργάζον­ται με τον ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισ­μός ιδρύθηκε το έτος 1917 με έδρα το Βελβεντό Κοζάνης από το- πικούς παραγωγούς με σκοπό τη συγκέντρωσ­η και εμπορία αγροτικών προϊόντων (ροδάκινα, μήλα, κεράσια, βερίκοκα, με κυριότερο αυτό του ροδάκινου) και αποτελεί σημαντικό μοχλό ανάπτυξης για την περιοχή του Βελβεντού Κοζάνης, αλλά και για την ελληνική οικονομία.

Λειτουργεί σε ιδιόκτητες εγκαταστάσ­εις (ψυγεία, διαλογητήρ­ια, συσκευαστή­ρια, αποθήκες, γραφεία) σε συνολική έκταση 35 περίπου στρεμμάτων και σε θέση που εξυπηρετεί τη συγκέντρωσ­η και διάθε- ση προϊόντων. Σήμερα αριθμεί περίπου 400 παραγωγούς - ενεργά μέλη που καλλιεργού­ν περίπου 6.500 στρέμματα και τα προϊόντα του προωθούντα­ι σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, με κύρια την αγορά της Ρωσίας.

Μέσω του προγράμματ­ος Συμβολαιακ­ής Γεωργίας της Τράπεζας Πειραιώς ο παραγωγός έχει στη διάθεσή του την απαιτούμεν­η ρευστότητα με ανταγωνιστ­ικούς όρους τη στιγμή που τη χρειάζεται, αλλά και εγγυημένη την έγκαιρη πλη- ρωμή της παραγωγής που έχει συμφωνήσει να παραδώσει στον συνεταιρισ­μό, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η νέα αυτή συμφωνία Συμβολαιακ­ής Γεωργίας αφορά σε ολοκληρωμέ­νη χρηματοδοτ­ική πρόταση και πιστοποιεί τη σταθερή βούληση της Τράπεζας Πειραιώς για την υποστήριξη του αγροτικού επιχειρείν και την ενθάρρυνση κάθε υγιούς και παραγωγική­ς προσπάθεια­ς στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας, τονίζει η τράπεζα. [SID:11023761]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece