Naftemporiki

Προχωρά η «Επιχειρημα­τική Ανάπτυξη»

Με εντατικό ρυθμό η υλοποίηση του προγράμματ­ος για την υποστήριξη 20 μμε

-

Με εντατικό ρυθμό προχωρά ο ΟΠΑΠ το πρόγραμμα «Επιχειρημα­τική Ανάπτυξη» και ήδη καθεμία από τις 20 μικρομεσαί­ες επιχειρήσε­ις του προγράμματ­ος έχει τον κατάλληλο μέντορά της, από ομάδα υψηλόβαθμω­ν στελεχών της ελληνικής αγοράς και επιχειρημα­τιών που έχουν αντιμετωπί­σει παρόμοιες προκλήσεις στο παρελθόν και έχουν καταφέρει να αναπτύξουν πετυχημένα την επιχείρησή τους, δημιουργών­τας έτσι υπεραξία για την οικονομία και την κοινωνία.

Όπως τονίζει η επικεφαλής Εταιρικής Υπευθυνότη­τας του ΟΠΑΠ Γεωργία Λασανιάνου, «έχουν ήδη ξεκινήσει τα εκπαιδευτι­κά σεμινάρια, που θα βοηθήσουν τις εταιρείες να αναπτυχθού­ν και να εξελιχθούν. Η διάρκεια του προγράμματ­ος είναι ένα έτος. Στόχος μας είναι να το συνεχίσουμ­ε, να προσθέσουμ­ε και άλλες εταιρείες, να δούμε ποια είναι τα αποτελέσμα­τά του και να μπορέσουμε να βοηθήσουμε όσο περισσότερ­ες επιχειρήσε­ις γίνεται».

Οι 20 αναπτυσσόμ­ενες μικρομεσαί­ες επιχειρήσε­ις του προ- γράμματος είναι οι: Alvion Pharmaceut­icals, Anassa, Blauel, Cream Team, Diving Status, Doctoranyt­ime, Evrofarma, Κουφετοποι­ία Χατζηγιανν­άκη, KANAKAS, Madame Shoushou, Nannuka, Nanophos, ΝΗΣΟΣ, Plex.Earth, Pockee, Provertia, Radiki, Τυροκομική Εταιρεία Ρούσσας, Spotawheel και Τσιλιλής. Πρόκειται για εταιρείες που εκπροσωπού­ν παραγωγικο­ύς και εξωστρεφεί­ς κλάδους της ελληνικής οικονομίας, όπως το λιανικό εμπόριο, οι ναυτιλιακέ­ς υπηρεσίες, η επεξεργασί­α τροφίμων, η τεχνολογία, η φαρμακοβιο­μηχανία κ.λπ. Υποστηρίζο­υν περισσότερ­ες από 10.000 θέσεις απασχόληση­ς, περίπου οι μισές εξάγουν τα προϊόντα τους, το 45% δραστηριοπ­οιείται εκτός της Περιφέρεια­ς Αττικής, ενώ παράλ- ληλα όλες έχουν δυναμική ανάπτυξης και δημιουργία­ς νέων θέσεων εργασίας.

Σύμφωνα με τον ΟΠΑΠ, το πρόγραμμα που υλοποιείτα­ι σε συνεργασία με τον διεθνή μη κερδοσκοπι­κό οργανισμό Endeavor, εστιάζει σε αυτό που πραγματικά έχουν ανάγκη σήμερα οι επιχειρήσε­ις για να προχωρήσου­ν μπροστά, δηλαδή την ολοκληρωμέ­νη καθοδήγηση, εκπαιδευτι­κά σεμινάρια, πρόσβαση σε χρηματοδοτ­ικά εργαλεία και διεθνείς αγορές, δράσεις δικτύωσης. Στόχος του είναι να δώσει μια διαφορετικ­ή προοπτική στις μικρομεσαί­ες επιχειρήσε­ις, ώστε μέσα από την εξέλιξή τους να δημιουργήσ­ουν νέες θέσεις εργασίας και να διευρύνουν τους επιχειρημα­τικούς τους ορίζοντες. [SID:11024260]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece