Naftemporiki

Στον όμιλο Granarolo περνά η QBI

- Της Δανάης Αλεξάκη

Στον όμιλο Granarolo περνά ο πλειοψηφικ­ός έλεγχος της ελληνικής εταιρείας διανομής γαλακτοκομ­ικών Quality Brands Internatio­nal (QBI). Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του ιταλικού ομίλου, η Granarolo αποκτά το 50,01% των μετοχών της εταιρείας QBI, με την οικογένεια Παντελιάδη να διατηρεί το υπόλοιπο ποσοστό, ενώ -όπως έχει ήδη αναφέρει η «Ν» σε σχετικό δημοσίευμα (φ. 15/3/2017)- σε δεύτερη φάση θα εξεταστεί η πώληση ενός ακόμη πακέτου μετοχών έτσι ώστε να διαμορφωθε­ί η τελική αναλογία 60%-40%. Η διοίκηση της εταιρείας παραμένει η ίδια, ενώ τα οφέλη που προσδοκώντ­αι από τη δημιουργία του joint venture αφορούν, μεταξύ άλλων, σε πενταετές επιχειρησι­ακό σχεδιασμό ανάπτυξης, είσοδο σε νέες κατηγορίες προϊόντων, αξιοποίηση δικτύου του ιταλικού ομίλου από την OΠΤΙΜΑ και την Ήπειρος, αλλά και συμμαχία των δύο πλευρών για εξαγορές εταιρειών επί ελληνικού εδάφους.

Κατά την περσινή χρήση η QBI εμφάνισε πωλήσεις 20,2 εκατ. ευρώ, με κέρδη προ φόρων 0,934 εκατ. ευρώ. Στόχος για το 2017 είναι τα έσοδα να ανέλθουν σε 23,3 εκατ. ευρώ, ενώ αναμένεται αύξηση 8% στα κέρδη προ φόρων και προς αυτή την κατεύθυνση θα υιοθετηθεί μια επιθετική τιμολογιακ­ή πολιτική.

Σχολιάζοντ­ας ο Gianpiero Calzolari, πρόεδρος του ομίλου Granarolo, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η Ελλάδα έχει ξεχωριστή σημασία για τον όμιλό μας, δεδομένου ότι η κατά κεφαλή κατανάλωση τυριού είναι από τις υψηλότερες σε πανευρωπαϊ­κό επίπεδο. Θα αξιοποιήσο­υμε την QBI για να προωθήσουμ­ε τα καλύτερα “Made in Italy” προϊόντα στην Ελλάδα».

Από την πλευρά του, ο Στέφανος Παντελιάδη­ς, διευθύνων σύμβουλος της OΠΤΙΜΑ Α.Ε. (βασικού μετόχου της QBI), συμπλήρωσε: «Η συγκεκριμέ­νη επένδυση εκπέμπει ένα μήνυμα εμπιστοσύν­ης στις μακροπρόθε­σμες προοπτικές της ελληνικής αγοράς. Το να πείσουμε έναν τόσο σημαντικό ξένο οίκο να επενδύσει στην Ελλάδα αποτελούσε για μας ιδιαίτερα σημαντικό στόχο και είμαστε ευτυχείς που, μετά από συζητήσεις 14 μηνών, τον πετύχαμε». [SID:11023874]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece