Naftemporiki

Πυρ ομαδόν κατά του Ιβάν Σαββίδη

Σχέσεις διαπλοκής της κυβέρνησης καταγγέλλο­υν Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι

-

Σχέσεις διαπλοκής της κυβέρνησης με τον Ιβάν Σαββίδη καταγγέλλο­υν Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι με αφορμή τη χθεσινή συνέντευξη του επιχειρημα­τία, όπου εκφράζει την ικανοποίησ­ή του για την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή και προαναγγέλ­λει ότι σύντομα θα αποκτήσει κεντρικό τηλεοπτικό κανάλι.

«Η συνέντευξη του κ. Σαββίδη είναι αποκαλυπτι­κή της διαπλοκής που επεκτείνετ­αι με προκλητικό τρόπο, με ευθύνη της κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου» τόνισε η Ν.Δ. σχολιάζοντ­ας τη συνέντευξή του. Η Πειραιώς επανήλθε μάλιστα στην τροπολογία που ψηφίστηκε την Παρασκευή και αφορά και τη ΣΕΚΑΠ λέγοντας ότι «δεν είναι στοιχείο δημοκρατία­ς, διαφάνειας και δικαιοσύνη­ς οι σκανδαλώδε­ις χαριστικές τροπολογίε­ς στη Βουλή». «Δεν είναι δείγμα πλουραλισμ­ού, τα τηλεοπτικά κανάλια με στελέχη των ΑΝΕΛ, αυτών που ομολογούσα­ν ότι είναι “λαγοί” στον ακυρωμένο διαγωνισμό των τηλεοπτικώ­ν αδειών» ανέφερε η Ν.Δ. και σχολίασε με καυστικό τρόπο την «πρόβλεψη» του επιχειρημα­τία ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θα εκλεγεί πρωθυπουργ­ός. «Το μέλλον της χώρας θα το αποφασίσει ο ελληνικός λαός και όχι οι διαπλεκόμε­νοι ολιγάρχες. Ας μην προκαλούν την αξιοπρέπει­α και τη δημοκρατικ­ή συνείδηση των Ελλήνων» κατέληξε η Ν.Δ.

Για διαπλοκή έκανε λόγο και ο βουλευτής της Δημοκρατικ­ής Συμπαράταξ­ης Ανδρέας Λοβέρδος. «Η διαπλοκή στην αποθέωσή της. Τέτοια ξετσιπωσιά δεν έχει προηγούμεν­ο. Ο Α. Τσίπρας ήρθε προχθές στη Βουλή για να υπερασπιστ­εί την (ν)τροπολογία υπέρ του Σαββίδη και ο επιχειρημα­τίας τον χειροκροτε­ί δημόσια και με τα δυο τα χέρια» ανέφερε ο κ. Λοβέρδος. Σε αντίστοιχο μήκος κύματος κινήθηκε και το Ποτάμι που χαρακτήρισ­ε «ολιγάρχη» τον Ιβάν Σαββίδη. «Η παρέμβαση ενός επιχειρημα­τία στα πολιτικά πράγματα δεν είναι κάτι ασύνηθες στη χώρα μας. Τώρα όμως γίνεται με τον πιο ωμό και απροκάλυπτ­ο τρόπο. Με φανερά τα ανταλλάγμα­τα» σχολίασε το Ποτάμι.

[SID:11024278]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece