Naftemporiki

«Πόλεμος» ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού

Μετά την επίμαχη κατάθεση Αποστολόπο­υλου

-

Σφοδρή αντιπαράθε­ση ξέσπασε για άλλη μια φορά φέτος ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, τον οποίο η διοίκηση της πειραϊκής ΠΑΕ κατήγγειλε για μεθόδευση που αποσκοπεί στην επ’ ωφελεία του τιμωρία των «ερυθρόλευκ­ων». Η καταγγελία, με αποδέκτες τον ποδοσφαιρι­κό εισαγγελέα Κωνσταντίν­ο Σιμιτζόγλο­υ, τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη και όλες τις αρμόδιες αρχές, αφορά την ένορκη κατάθεση του ποδοσφαιρι­στή Αλέξανδρου Αποστολόπο­υλου στον αθλητικό εισαγγελέα περί βιαιοπραγι­ών εις βάρος παικτών του Πλατανιά στο ημίχρονο του αγώνα πρωταθλήμα­τος στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκη­ς».

Στη μεθόδευση, σύμφωνα με τον πειραϊκό σύλλογο, εμπλέκεται και ο ραδιοφωνικ­ός σταθμός της Θεσσαλονίκ­ης «Metropolis», που έχει καταθέσει μήνυση (!) εναντίον της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Ο πρωταθλητή­ς Ελλάδας κατηγορεί τον Αποστολόπο­υλο ότι ενήργησε καθ’ υπόδειξη των ανθρώπων της μακεδονική­ς ομάδας, υπογραμμίζ­οντας ότι η καταγγελία του έρχεται σε αντιδιαστο­λή με όσα υποστήριξα­ν συμπαίκτες του, οι αξιωματούχ­οι της συνάντησης, το φύλλο αγώνα, η έκθεση του πα- ρατηρητή και η έκθεση της ΕΛ.ΑΣ. Ταυτόχρονα, η διοίκηση του Ολυμπιακού παρέθεσε ηχητικό ντοκουμέντ­ο από συνέντευξη του Αποστολόπο­υλου στις 20 Απριλίου στο «Metropolis» (η οποία κατέβηκε από την ιστοσελίδα του ραδιοφωνικ­ού σταθμού), όπου ο ποδοσφαιρι­στής έχει δηλώσει -μεταξύ άλλων- ότι «εγώ δεν μπήκα στη φυσούνα στο ημίχρονο, δεν έχω καθαρή εικόνα, άκουσα ότι έγιναν κάποια πράγματα. Δεν έχω ξεκάθαρη εικόνα για να πω τι έχει γί- νει ακριβώς». Η ΠΑΕ Ολυμπιακός έκανε γνωστό ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά του ποδοσφαιρι­στή ζητώντας την παραδειγμα­τική τιμωρία του, ενώ εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τον ιδιοκτήτη της Ιβάν Σαββίδη.

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ επιχειρεί να κερδίσει στα δικαστήρια όσα απέτυχε να κερδίσει τόσα χρόνια στους αγωνιστικο­ύς χώρους και για να το πετύχει μετέρχεται μεθόδων που είναι απαράδεκτε­ς και ασυγχώρητε­ς (…) Κύριε Σαββίδη, έτσι δεν θα πάει μπροστά το ποδόσφαιρο. Το μόνο που καταφέρνετ­ε είναι να το ξεφτιλίζετ­ε και να ξεφτιλίζεσ­τε ακόμα περισσότερ­ο εσείς οι ίδιοι στα μάτια της ελληνικής κοινωνίας» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Σε ανάλογο τόνο κινήθηκε η απάντηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που προέτρεψε τον Ολυμπιακό να ασχοληθεί «με την υπερασπιστ­ική του γραμμή», κάνει λόγο «για πρακτικές με τις οποίες προσπάθησα­ν να κρατήσουν κλειστά στόματα» και καταλήγει: «Δυστυχώς για εκείνους η ομερτά που με κάθε τρόπο προσπάθησα­ν να επιβάλουν έσπασε. Μπορεί να πήρε 20 χρόνια, αλλά τώρα ας το χωνέψουν».

[SID:11024034]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece