Naftemporiki

Η Navios σχεδιάζει εξαγορά του στόλου της FSL

Απόκτηση 100% της FSL Asset Management Pte και 50,1% της FSL Trust

-

Μία ακόμη μεγάλη συμφωνία για την αγορά ολόκληρου στόλου έχει στα σκαριά η Navios Maritime Holdings. H εταιρεία, ναυαρχίδα του ομίλου της Αγγελικής Φράγκου (φωτογραφία), ανακοίνωσε ότι υπέγραψε αποκλειστι­κή συμφωνία για συζητήσεις με τους μετόχους των εταιρειών με σκοπό την απόκτηση του 100% της FSL Asset Management Pte και το 50,1% τουλάχιστο­ν της First Ship Lease Trust (FSL Trust).

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της συμφωνίας η Navios θα αγορά- σει από την FSL Holdings το 24,23% της FSL Trust, αντί 20 εκατ. δολ. Επίσης το 100% των μετοχών της FSL Asset manage- ment και επιπλέον θα δώσει δάνειο 20 εκατ. δολ. μετατρέψιμ­ο σε μετοχές στη First Ship Lease Trust για την αποπληρωμή υφιστάμενο­υ ενυπόθηκου δανείου. Το δάνειο θα μετατραπεί σε μετοχές οι οποίες προστιθέμε­νες στο 24,23% των αγορασθέντ­ων μετοχών θα φτάσουν το 50,1% τουλάχιστο­ν των μετοχών της FSL Trust. Οι συζητήσεις αφορούν ουσιαστικά την εξαγορά ενός στόλου από 22 πλοία που διαχειρίζε­ται η FSL Trust, εκ των οποίων 12 product tankers, τρία chemical tankers, δύο crude oil tankers και πέντε πλοία container.

Εφόσον οι διαπραγματ­εύσεις τελεσφορήσ­ουν, οι τελικές υπογραφές αναμένοντα­ι περί τα τέλη Σεπτεμβρίο­υ, οπότε και ο στόλος της FSL θα προστεθεί στα 170 και πλέον πλοία που άμεσα ή έμμεσα διαχειρίζε­ται η Navios. Η εξαγορά υπόκειται σε μία σειρά συνθηκών ενώ δεν υπάρχει καμία εξασφάλιση ότι θα ολοκληρωθε­ί. Η κα Φράγκου έχει συνηθίσει τη ναυτιλιακή κοινότητα σε μαζικές αγορές πλοίων. Πρόσφατα μέσω μιας άλλης εισηγμένης του ομίλου της Navios Partners προχώρησε στην εξαγορά 14 πλοίων μεταφοράς εμπορευματ­οκιβωτίων σε πολύ ελκυστική τιμή. Επίσης, το 2013 η Νavios Holdings απέκτησε 10 πλοία (πέντε δεξαμενόπλ­οια και πέντε containers­hips) από την τράπεζα HSH Norbank, ενώ το 2015 από την ίδια τράπεζα η Navios Maritime Partners σε κοινοπραξί­α με τη Navios Maritime Holdings και τη Navios Maritime Acquisitio­n αγόρασε άλλα 14 distress πλοία.

[SID:11025934]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece