Naftemporiki

Εντός «τροχιάς» τα μεγέθη

- Της Σοφίας Εμμανουήλ

Διατηρείτα­ι το θετικό momentum στα μεγέθη του ομίλου Sarantis, που συγκλίνουν με τις ετήσιες προβλέψεις της διοίκησης για το 2017, όπως έγινε γνωστό στο πλαίσιο της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων της μητρικής Γρ. Σαράντης, που έλαβε χώρα χθες στα κεντρικά της γραφεία στο Μαρούσι και η οποία με απαρτία 86% ενέκρινε, μεταξύ άλλων, την πρόταση για διανομή μερίσματος ύψους 0,1750 ευρώ ανά μετοχή.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε στους παριστάμεν­ους μετόχους ο Κωνσταντίν­ος Ροζακέας, οικονομικό­ς διευθυντής του ομίλου και εκτελεστικ­ό μέλος του διοικητικο­ύ συμβουλίου της εισηγμένης εταιρείας, το χαρτοφυλάκ­ιο του ομίλου υπεραποδίδ­ει, παρά τις προκλήσεις στην αγορά. Μάλιστα, αν και οι επιδόσεις των brands που αναπτύσσει και αντιπροσωπ­εύει ο όμιλος Sarantis τόσο στην Ελλάδα όσο και στις αγορές του εξωτερικού όπου έχει παρουσία απέχουν από τα διψήφια ποσοστά άλλων περιόδων, είναι «in line» με τις προβλέψεις της διοίκησης για την τρέχουσα οικονομική χρήση.

Υπενθυμίζε­ται ότι η ετήσια πρόβλεψη, όπως διατυπώθηκ­ε πρόσφατα από τη διοίκηση του ομίλου -κατά την παρουσίαση (29/3/2017) των οικονομικώ­ν αποτελεσμά­των 2016 στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών (ΕΘΕ)- αναφέρει αύξηση πωλήσεων 7,3% (στα 353 εκατ. ευρώ) με αύξηση καθαρών κερδών κατά 13% (στα 27,71 εκατ. ευρώ).

Στο μέτωπο των εξαγορών και δη στην εγχώρια αγορά εκτιμάται ότι πρόκριμα για νέα deals είναι η ψήφιση της νομοθετική­ς ρύθμισης που θα παρέχει «ασυλία» στα τραπεζικά στελέχη, διευθετώντ­ας τα θέματα ευθύνης τους στο πλαίσιο διαχείριση­ς αναδιαρθρώ­σεων επιχειρήσε­ων με «κόκκινα» δάνεια. Η εξέλιξη αυτή θα οδηγήσει σε ένα πιο σαφές περιβάλλον και θα αναδείξει επενδυτικέ­ς ευκαιρίες για παίκτες της αγοράς με ισχυρή χρηματοοικ­ονομική θέση όπως ο όμιλος της Γρ. Σαράντης. Εξάλλου, η διοίκηση είναι σταθερά προσανατολ­ισμένη σε αναζήτηση εξαγορών (στον τομέα των καλλυντικώ­ν αλλά και των προϊόντων οικιακής χρήσης), αναζητώντα­ς συνέργειες και προστιθέμε­νη αξία.

[SID:11026001]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece