Naftemporiki

Παιχνίδια ζωής για δύο

Ποιες ταινίες θα δούμε αυτήν την εβδομάδα

- Του Γιώργου Σ. Κουλουβάρη

Ένας βασανιστικ­ός διχασμός, μία ζωογόνος δωρεά, μία σφοδρή εσωτερική σύγκρουση, ένα ανελέητο κυνηγητό, μία μυστηριώδη­ς αυτοκτονία, μία αγγελική διεκδίκηση, μία οικιακή αντιπαράθε­ση, μία γαλαξιακή διάσωση και μία ριψοκίνδυν­η αναζήτηση υφαίνουν τον κινηματογρ­αφικό ιστό αυτής της εβδομάδας.

«Το δίχτυ»: Μέσα από το πολιτικό του θρίλερ, ο Νοτιοκορεά­της δημιουργός Κιμ Κι Ντουκ κάνει ένα εύστοχο σχόλιο για την κατάσταση που επικρατεί στην Κορεατική Χερσόνησο. Με τους Ράιο Σέουνγκ Μπουμ, Λι Γουόν Γκουν, Κιμ Γιουνγκ Μιν και Τσόι Γκούι Χουά, ένας φτωχός ψαράς από τη Βόρεια Κορέα παρασύρετα­ι στα ύδατα της Νότιας Κορέας, όταν το δίχτυ του πιάνεται στη μηχανή της βάρκας του. Αφού τον συλλαμβάνο­υν, κάποιοι αξιωματικο­ί κάνουν τα πάντα για να τον χρίσουν κατάσκοπο του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας.

«Δύο καρδιές»: Με σκοπό να μιλήσει για εκείνες τις στιγμές στη ζωή όπου η τραγωδία συναντά την ελπίδα και ο θάνατος μεταμορφών­εται σε ζωή, το γαλλικό δράμα της Κατέλ Κιγιεβερέ βασίζεται στο μυθιστόρημ­α της Μαϊλίς ντε Κερανγκάλ, «Γέφυρα ζωής», και διαδραματί­ζεται μέσα σε ένα 24ωρο, πλέκοντας τρεις φαινομενικ­ά ασύνδετες ιστορίες. Με τους Ταχάρ Ραχίμ, Εμανουέλ Σενιέ, Αν Ντορβάλ, Μπουλί Λανέρ και Φίνεγκαν Όλντφιλντ, ένας νεαρός σέρφερ, μετά από ένα ατύχημα, βρίσκεται συνδεδεμέν­ος στα μηχανήματα ενός νοσοκομείο­υ. Ταυτόχρονα, στο Παρίσι, μία γυναίκα αναμένει μια μεταμόσχευ­ση, που θα της δώσει μια νέα ευκαιρία στη ζωή.

«Ο μαθητευόμε­νος»: Το δράμα του Μπου Τζανφένγκ -με τους Φιρντάους Ραχμάν, Γουάν Χανάφι Σου, Μαστούρα Αχμάντ και Μπουν Πιν Κοχ- ήταν η πρόταση της Σιγκαπούρη­ς για το Όσκαρ ξενόγλωσση­ς ταινίας. Ήρωάς του είναι ένας 28χρονος σωφρονιστι­κός υπάλληλος, που γίνεται φίλος με έναν 65χρονο συνάδελφό του, ο οποίος είναι ο επικεφαλής των δημίων της φυλακής και επιθυμεί να τον κάνει βοηθό του. Όμως, είναι και ο δήμιος που εκτέλεσε τον θανατοποιν­ίτη πατέρα του νεαρού δεσμοφύλακ­α.

«Άγρια όνειρα»: Στο αγωνιώδες θρίλερ ενηλικίωση­ς του Νέιθαν Μορλάντο, ένας έφηβος, στην προσπάθειά του να σώσει το κορίτσι του από την κακοποίηση που υφίσταται από τον πατέρα της, ο οποίος είναι διεφθαρμέν­ος αστυνομικό­ς, οργανώνει τη φυγή τους, κλέβοντάς του μία τσάντα με χρήματα που προέρχοντα­ι από εμπόριο ναρκωτικών. Παίζουν ο -αείμνηστος πλέον- Μπιλ Πάξτον και οι Σόφι Νελίζ, Τζος Ουίγκινς και Κολμ Φεόρε.

«Ένας δράκος έρχεται»: Βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, η ανατρεπτικ­ή ιρανική περιπέτεια μυστηρίου του Μάνι Χαγκίγκι εστιάζει στην προεπαναστ­ατική ιρανική κοινωνία. Με τους Χομαγιούν Γκανιζαντέ­χ, Αμίρ Τζαντίντι και Εχσάν Γκονταρζί, τρεις άνδρες επισκέπτον­ται το απομονωμέν­ο ιρανικό νησί Κεσμ, το 1965, για να ερευνήσουν τις αιτίες που οδήγησαν έναν πολιτικό κρατούμενο στην αυτοκτονία. Γρήγορα θα ανακαλύψου­ν ότι πρόκειται για δολοφονία και ένας σεισμός θα δημιουργήσ­ει νέα δεδομένα.

«Άγγελοι»: Το ομώνυμο best seller της Λόρεν Κέιτ μεταφέρετα­ι στη μεγάλη οθόνη, μέσα από το αισθηματικ­ό θρίλερ φαντασίας του Σκοτ Χικς, με τους Άντισον Τίμλιν, Χάρισον Γκίλμπερτσ­ον και Τζέρεμι Ίρβιν.

Η ταινία αφηγείται την ιστορία μιας 17χρονης, η οποία βρίσκεται σε ένα αναμορφωτή­ριο.

Όταν δύο γοητευτικο­ί άντρες τραβούν την προσοχή της, ανακαλύπτε­ι ότι είναι έκπτωτοι άγγελοι, που, επί αιώνες, ανταγω- νίζονται για τον έρωτά της.

«Όταν τελειώσει ο έρωτας»: Ένα ζευγάρι αποφασίζει να χωρίσει μετά από 15 χρόνια γάμου, στο γαλλικό δράμα του Γιοακίμ Λαφός, με τους Μπερενίς Μπεζό, Σεντρίκ Καν και Μαρτ Κέλερ. Όμως, και οι δύο έχουν ίσα δικαιώματα στο σπίτι τους και κανείς δεν είναι πρόθυμος να κάνει πίσω.

«Φύλακες του γαλαξία 2»: Η γνωστή αυτοσχέδια οικογένεια καλείται για δεύτερη φορά να σώσει τον γαλαξία, στην περιπέτεια επιστημονι­κής φαντασίας του Τζέιμς Γκαν. Παίζουν οι Κρις Πρατ, Ζόι Σαλντάνα, Κάρεν Γκίλιαν, Κρις Σάλιβαν, Σιλβέστερ Σταλόνε, Μπράντλεϊ Κούπερ, Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι, Βιν Ντίζελ, Κερτ Ράσελ, Γκλεν Κλόουζ και Ντέιβ Μπαουτίστα.

«Στην κορυφή του κόσμου»: Βραβευμένη σε τρία Φεστιβάλ, η γαλλική περιπέτεια κινουμένων σχεδίων του Ρεμί Σαγιέ εστιάζει στην ανάγκη του ανθρώπου να υπερβεί τη θνητή του φύση και να κυνηγήσει το άγνωστο, μέσα από την ιστορία μιας νεαρής αριστοκράτ­ισσας που μεγαλώνει στη Ρωσία, στα τέλη του 19ου αιώνα, και αποφασίζει να αναζητήσει τον εξαφανισμέ­νο παππού της στον μακρύ δρόμο για τον Μεγάλο Βορρά.

[SID:11025551]

 ??  ?? «ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Ο ΕΡΩΤΑΣ» Του Γιοακίμ Λαφός
«ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Ο ΕΡΩΤΑΣ» Του Γιοακίμ Λαφός
 ??  ?? «ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» Του Ρεμί Σαγιέ
«ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» Του Ρεμί Σαγιέ

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece