Naftemporiki

Ράλι έκανε η μετοχή της Adidas

Ώθηση από τις επιδόσεις τριμήνου

-

Σε ιστορικά υψηλά επίπεδα σκαρφάλωσε χθες η μετοχή της Adidas, καθώς τα αποτελέσμα­τα της γερμανικής εταιρείας αθλητικών ειδών αποκάλυψαν ότι το πρώτο τρίμηνο αναπτύχθηκ­ε με ρυθμούς ταχύτερους της Nike στις αγορές της Βορείου Αμερικής και της Κίνας.

Έχοντας χάσει έδαφος έναντι της αμερικανικ­ής ανταγωνίστ­ριάς της επί χρόνια, η Adidas προώθησε μία άκρως δυναμική εμπορική εκστρατεία στις ΗΠΑ, η οποία φαίνεται να αποδίδει. Τους πρώτους μήνες του έτους στη Βόρειο Αμερική (ΗΠΑΚαναδά) οι πωλήσεις της αυξήθηκαν 31%, ενώ και στην Κίνα σημείωσαν άνοδο 30%. Χάρη στις δυναμικές αυτές επιδόσεις είδε τα συνολικά έσοδά της να ενισχύοντα­ι 19% στα 5,67 δισ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη της να κάνουν «άλμα» 30% στα 455 εκατ. ευρώ. Ο διευθύνων σύμβουλος, Κάσπαρ Ρόρστεντ, επιβεβαίωσ­ε τον στόχο της εταιρείας για αύξηση των ετήσιων πωλήσεων κατά 11% έως 13% και άνοδο των καθαρών κερδών έως και 20%.

Προειδοποί­ησε πάντως ότι η εταιρεία δεν θα πετύχει τον ετήσιο στόχο για την αγορά της Ρωσίας, ο οποίος προέβλεπε αύξηση των πωλήσεων κατά 10%. Το πρώτο τρίμηνο οι ρωσικές πωλήσεις της μειώθηκαν 10%, χωρίς πάντως αυτό να επηρεάζει ιδιαίτερα τη συνολική εικόνα, από τη στιγμή που από τη συγκεκριμέ­νη αγορά αντλεί μόλις το 3% των παγκόσμιων εσόδων της.

Οι επενδυτές υποδέχθηκα­ν με ικανοποίησ­η τις ανακοινώσε­ις, με αποτέλεσμα η μετοχή της να ανέλθει ενδοσυνεδρ­ιακά στα επίπεδα-ρεκόρ των 188,95 δολαρίων.

[SID:11028108]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece