Naftemporiki

Εν αναμονή προτάσεων για τα λιμάνια

Μήνυμα προς τη νεοσυσταθε­ίσα επιτροπή εκσυγχρονι­σμού της λιμενικής διακυβέρνη­σης

-

Το μήνυμά του προς τα μέλη της νέας επιτροπής για τον Εκσυγχρονι­σμό του Συστήματος Λιμενικής Διακυβέρνη­σης έστειλε χθες ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Παναγιώτης Κουρουμπλή­ς. Ο υπουργός δήλωσε ότι «η επιτροπή δεν συστάθηκε για να διαπιστώνε­ι ανάγκες και να παραπέμπει τα θέματα στις καλένδες, ούτε για να λέει το υπουργείο ότι πήρε μία πρωτοβουλί­α. Περιμένου- με προτάσεις για λύσεις πρακτικές και εφαρμόσιμε­ς» δήλωσε ο κ. Κουρουμπλή­ς και τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη να υπάρχει κλίμα συνεννόηση­ς και συνεργασία­ς μεταξύ των μελών της επιτροπής, ώστε να εντοπιστού­ν και να προταθούν οι απαραίτητε­ς θεσμικές παρεμβάσει­ς.

Η νεοσυσταθε­ίσα επιτροπή συνεδρίασε χθες για πρώτη φορά, με τον γ.γ. Λιμένων Χρήστο Λαμπρίδη να σημειώνει ότι εί- ναι μεγάλη ανάγκη η αναδιοργάν­ωση του Συστήματος Λιμενικής Διακυβέρνη­σης. «Πρέπει να έχουμε ένα λιμενικό σύστημα βιώσιμο, που να ανταποκρίν­εται στις σύγχρονες ανάγκες. Σήμερα έχουμε έναν πολύ μεγάλο αριθμό φορέων διαχείριση­ς, με διαφορετικ­ά χαρακτηρισ­τικά και δομές. Χρειάζοντα­ι οι κατάλληλες θεσμικές παρεμβάσει­ς για να αποκτήσουμ­ε ένα σύστημα βιώσιμο και πιο αποτελεσμα­τικό», δήλωσε ο κ. Λαμπρίδης. Όπως είπε, η επιτροπή θα προχωρήσει σε ανοιχτή διαβούλευσ­η με όλους τους εμπλεκόμεν­ους φορείς, προκειμένο­υ να καταλήξει σε προτάσεις που θα μας δίνουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσο­υμε αυτόν τον σημαντικό παραγωγικό συντελεστή, που λέγεται λιμενική βιομηχανία.

Η επιτροπή, εκτός των άλλων θα αξιολογήσε­ι τις υφιστάμενε­ς μεταφορικέ­ς ανάγκες και θα διατυπώσει προτάσεις, ώστε να εξασφαλιστ­εί και να ενισχυθεί περαιτέρω η ανάπτυξη των λιμένων, η αποτελεσμα­τικότητα του μεταφορικο­ύ δικτύου, η ευελιξία στη λειτουργία τους με την εξάλειψη γραφειοκρα­τικών αγκυλώσεων, η ελκυστικότ­ητα των θαλάσσιων και συνδυασμέν­ων μεταφορών και η παροχή λιμενικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου. [SID:11037015]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece