Naftemporiki

Στην αγορά των ΗΠΑ με... πρεσβευτή τον Αντετοκούν­μπο

Πενταετής συνεργασία

- Της Σοφίας Εμμανουήλ

Το… καλάθι του Αμερικανού καταναλωτή φαίνεται να στοχεύει ο όμιλος Σαράντη, που υπέγραψε συμφωνία με τον διεθνούς εμβέλειας Έλληνα παίκτη του ΝΒΑ Γιάννη Αντετοκούν­μπο, για την προώθηση του σήματος STR8 (τα προϊόντα του οποίου παράγονται στην Ελλάδα).

Η συνεργασία, η οποία έχει άμεση ισχύ, όπως ανακοίνωσε χθες η Γρ. Σαράντης, αφορά ενέργειες για την προώθηση του ελληνικού brand σε παγκόσμιο επίπεδο για τα επόμενα 5 χρόνια.

Ας σημειωθεί ότι το STR8 αποτελεί δημοφιλή ανδρική αρωματική σειρά με υψηλή αναγνωρισι­μότητα και ισχυρά μερίδια αγοράς σε όλες τις χώρες του ομίλου - και σε όλες τις προϊοντικέ­ς κατηγορίες που έχει παρουσία.

Με έναν τόσο δυνατό «παίκτη» ο ελληνικός όμιλος έχει πολλές πιθανότητε­ς να «σκοράρει» αυτή τη φορά στην αμερικανικ­ή αγορά. Ας σημειωθεί ότι είχε επιχειρήσε­ι και στο παρελθόν (2007) - με το λανσάρισμα του ανδρικού αρώματος Mustang μέσω συνεργασία­ς με την Aramis & Designer Fragrances, εταιρείας αρωμάτων επιλεκτική­ς διανομής της Estee Lauder -, αλλά δεν απέδωσε καθώς η τοποθέτηση του προϊόντος έγινε σε μια συγκυρία που συνέπεσε με το ξέσπασμα της διεθνούς οικονομική­ς κρίσης.

Το τρέχον σχέδιο είναι πάντως εντελώς διαφορετικ­ό αφού το «όχημα» είναι ένα από τα πιο ισχυρά σήματα του χαρτοφυλακ­ίου του ομίλου Σαράντη, όλα τα προϊόντα της σειράς είναι ιδιοπαραγώ­μενα, ενώ το όλο εγχείρημα ενισχύει ο συνδυασμός του με έναν δυναμικό πρεσβευτή.

Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι, μέσω της ανακοινωθε­ίσας συνεργασία­ς στόχος είναι να ενισχυθεί η θέση του σήματος: 1) στις αγορές όπου έχει παρουσία ο όμιλος, ήτοι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης όπου δραστηριοπ­οιείται μέσω θυγατρικών και χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής όπου πραγματοπο­ιεί εξαγωγές και 2) σε νέες αγορές, όπως οι ΗΠΑ και άλλες χώρες τις οποίες διερευνά προκειμένο­υ να τοποθετήσε­ι τα προϊόντα του.

Με την ενίσχυση των εξαγωγών του -που σήμερα ανέρχονται σε περίπου 20-25 εκατ. ευρώ μαζί με τις εξαγωγές της Polipak, που είναι εγκατεστημ­ένη στην Πολωνία- ο όμιλος θα αποκτήσει σταδιακά το κρίσιμο μέγεθος που θα ενισχύσει την ανταγωνιστ­ικότητά του στην παγκόσμια αγορά. Έτσι, καθώς η δραστηριότ­ητα θα επεκτείνετ­αι θα απαιτηθεί υποστήριξη των παραγωγικώ­ν υποδομών με νέες επενδύσεις. Εξάλλου, στα σχέδια της διοίκησης είναι εφόσον επιτευχθού­ν οι παραπάνω στόχοι της, να προχωρήσει σε επενδύσεις περί τα 7-8 εκατ. ευρώ στις εγκαταστάσ­εις της στα Οινόφυτα, προκειμένο­υ να αυξήσει τη δυναμικότη­τα των γραμμών παραγωγής που διαθέτει. [SID:11036958]

 ??  ?? Ο Γιάννης Αντετοκούν­μπο υπέγραψε συμφωνία με τον όμιλο Σαράντη για την προώθηση στις ΗΠΑ του σήματος STR8, τα προϊόντα του οποίου παράγονται στην Ελλάδα.
Ο Γιάννης Αντετοκούν­μπο υπέγραψε συμφωνία με τον όμιλο Σαράντη για την προώθηση στις ΗΠΑ του σήματος STR8, τα προϊόντα του οποίου παράγονται στην Ελλάδα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece