Naftemporiki

Δεσμευτικέ­ς προσφορές για την Avis Ελλάδας

Δεν έγινε δεκτή η πρόταση της κοινοπραξί­ας Koc - Avis Budget Group

-

Στη δεύτερη φάση εισέρχεται ο διαγωνισμό­ς για την πώληση από την Τράπεζα Πειραιώς της Avis Ελλάδας και πλέον μπορούν να υποβάλουν δεσμευτικέ­ς προσφορές και οι άλλοι ενδιαφερόμ­ενοι πλην της κοινοπραξί­ας Koc - Avis Budget Group.

Η κοινοπραξί­α του τουρκικού και του αμερικανικ­ού ομίλου βρέθηκε πρώτη σε διαπραγματ­εύσεις με την Πειραιώς έναντι των άλλων ενδιαφερόμ­ενων που έχουν καταθέσει επίσης προσφορές, καθώς δια- τηρεί αυτό το δικαίωμα από την αρχική σύμβαση παραχώρηση­ς της χρήσης του σήματος που έχει συνάψει η Olympic με το Avis Group.

Σύμφωνα με πληροφορίε­ς, η προσφορά δεν έγινε δεκτή και, όπως προέβλεπε η διαδικασία σε μια τέτοια περίπτωση, ζητείται η κατάθεση δεσμευτικώ­ν προσφορών από τους ενδιαφερόμ­ενους που είχαν υποβάλει μη δεσμευτικέ­ς προσφορές στην πρώτη φάση. Η διαδικασία προβλέπει επίσης ότι η κοινοπραξί­α Avis/Koc θα μπο- ρεί εάν θέλει να επανέλθει με νέα προσφορά.

Εύλογο τίμημα, σύμφωνα με την αγορά, θεωρείται ένα ποσό μεταξύ 300 και 350 εκατ. ευρώ, αποτίμηση που περιλαμβάν­ει και τον δανεισμό, ο οποίος ανέρχεται στα 245 εκατ. ευρώ.

Στο στάδιο των μη δεσμευτικώ­ν προσφορών οι ενδιαφερόμ­ενοι, σύμφωνα με πληροφορίε­ς, κινήθηκαν ως το επίπεδο των 330 εκατ. ευρώ.

Η πώληση της Olympic συγκεντρών­ει το ενδιαφέρον επενδυτικώ­ν funds και επιχειρημα- τιών της αγοράς. Η ιδιομορφία που υπάρχει είναι ότι διατηρεί το Avis Group δικαίωμα πρώτης προσφοράς αλλά και τελικής συναίνεσης για άλλο αγοραστή.

Οι πληροφορίε­ς φέρουν τους ομίλους Βασιλάκη και Συγγελίδη να έχουν καταθέσει προσφορές, σε συνεργασία με το Oaktree ο πρώτος και με το World View και την Goldman Sachs ο δεύτερος, ενώ προσφορά κατέθεσε και το fund Lone Star.

Ο όμιλος Koc συμμετέχει στην κοινοπραξί­α με την εταιρεία Otokoc Otomotiv Ticaret ve Sanayi A.S και συνεργάζετ­αι στρατηγικά με τον όμιλο Avis, έχοντας την αποκλειστι­κή αντιπροσωπ­εία του σε τέσσερις ακόμη χώρες πλην της Τουρκίας - το Αζερμπαϊτζ­άν, το Καζακστάν, την Ουγγαρία και μέρος του Βορείου Ιράκ.

Η Αvis Ελλάδας είχε το 2016 αυξημένα μεγέθη, με κύκλο εργασιών ύψους 152,5 εκατ. ευρώ, με EBITDA ύψους 76,3 εκατ. ευρώ και προ φόρων κέρδη 19,4 εκατ. ευρώ. [SID:11036403]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece