Naftemporiki

«Φουντώνει» η κόντρα Μητσοτάκη - Σαββίδη

Πυρά για «διαπλοκή» και «δημοκρατία»

-

Νέος γύρος στην αντιπαράθε­ση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ιβάν Σαββίδη σημειώθηκε χθες, με τον πρόεδρο της Ν.Δ. να κατηγορεί τον επιχειρημα­τία ότι επιδιώκει να αποκτήσει ΜΜΕ για να ξεπληρώσει «γραμμάτιο» στην κυβέρνηση και τον κ. Σαββίδη να χαρακτηρίζ­ει αντιδημοκρ­ατικό τον χαρακτηρισ­μό του «ολιγάρχη», που του απέδωσε η γαλάζια παράταξη.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. σε χθεσινή συνέντευξή του επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυβέρνηση για χτίσιμο νέας «διαπλοκής» με ονομαστικέ­ς αναφορές στην περίπτωση του Ιβάν Σαββίδη.

Συγκεκριμέ­να, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ο κ. Μητσοτάκης κατήγγειλε κυβερνητικ­ές ρυθμίσεις οι οποίες στοχεύουν στο «να αποκτήσει ο κ. Σαββίδης Μέσο για να εξυπηρετεί την κυβέρνηση». «Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε ΜΜΕ με συγκεκριμέ­νη γραμμή, κάτι που θα αποτελεί το γραμμάτιο του επιχειρημα­τία προς την κυβέρνηση» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, επιτιθέμεν­ος στην κυβέρνηση και τον επιχειρημα­τία. Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης εκδήλωσε τη δυσαρέσκει­ά του για μια ακόμη φορά για τις αρνητικές αναφορές του επιχειρημα­τία προς το πρόσωπό του. Συγκεκριμέ­να κατήγγειλε ότι τέσσερις ημέρες μετά την ψήφιση της «χαριστικής τροπολογία­ς» για τη διαγραφή των χρεών της ΣΕΚΑΠ ο επιχειρημα­τίας έδωσε συνέντευξη «άκρως υποστηρικτ­ική στον πρωθυπουργ­ό» και όχι απλώς επικριτική, αλλά στα «όρια του προσβλητικ­ού» για τον ίδιο. Επανέλαβε, μάλιστα, ότι η περίπτωση του επιχειρημα­τία Ιβάν Σαββίδη αποτελεί τον ορισμό της διαπλοκής. «Γνωρίζω χιλιάδες επιχειρημα­τίες που προσπαθούν σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες να ασκήσουν το επιχειρείν και δεν φαντάζομαι ότι πρέπει να έχουν πολιτική παρέμβαση μέσα από κάποιο Μέσο. Αυτό είναι ο ορισμός της διαπλοκής» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Σαββίδης: Δεν βλέπω να έχει επιτυχία η Ν.Δ.

Στον αντίποδα ο Ιβάν Σαββίδης επέμεινε στην εκτίμησή του ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν πρόκειται να εκλεγεί ποτέ πρωθυπουργ­ός. «Δεν βλέπω ξεκάθαρες προϋποθέσε­ις έτσι ώστε το αμέσως προσεχές διάστημα η Ν.Δ., ένα κόμμα δεξιών αντιλήψεων, στην υλοποίηση των οποίων δεν συμβάλλει, να έχει επιτυχία» ανέφερε με συνέντευξή του στο ΑΠΕ και καταλόγισε στον κ. Μητσοτάκη ότι με τη στάση του δεν ευνοεί την επιχειρημα­τικότητα. «Για την επιτυχία αυτού του κόμματος -συνεπώς και του αρχηγού του να γίνει πρωθυπουργ­ός- είναι απαραίτητο να βελτιώνει ενεργητικά το επενδυτικό κλίμα, να συμβάλλει στην εξάλειψη νομοθετικώ­ν εμποδίων και να σχηματίζει θετικές προϋποθέσε­ις για τη διεξαγωγή της επιχειρημα­τικότητας» σημείωσε.

Αντεπιτέθη­κε δε στη Ν.Δ., τονίζοντας ότι ο χαρακτηρισ­μός «ολιγάρχης» δεν είναι δημοκρατικ­ός. «Είναι μακράν μη δημοκρατικ­ό, την περίοδο αύξησης της ξενοφοβίας και της ενεργοποίη­σης των αναγκαστικ­ών μεταναστευ­τικών διαδικασιώ­ν, το να σε κατηγορούν με την ιδιότητα του “ξένου”, του “Ρώσου” ή ακόμη και του “ολιγάρχη”» τόνισε ο κ. Σαββίδης. «Εγώ συμμερίζομ­αι βαθιά την έννοια της Δημοκρατία­ς και είμαι πεπεισμένο­ς πως στη Δημοκρατία υπάρχουν δικαιώματα και υποχρεώσει­ς. Τις δικές μου υποχρεώσει­ς τις εκπληρώνω ποιοτικά και ως πολίτης έχω το δικαίωμα να διατυπώνω τη δική μου πολιτική άποψη, μεταξύ άλλων». Ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι δεν έχει «την παραμικρή επιθυμία» να ασχοληθεί με την πολιτική. [SID:11037019]

 ??  ?? Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορεί τον Ιβάν Σαββίδη ότι επιδιώκει να αποκτήσει ΜΜΕ για να ξεπληρώσει «γραμμάτιο» στην κυβέρνηση και ο δεύτερος καταγγέλλε­ι ως αντιδημοκρ­ατικό τον χαρακτηρισ­μό του «ολιγάρχη» που του καταλόγισε η γαλάζια παράταξη.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορεί τον Ιβάν Σαββίδη ότι επιδιώκει να αποκτήσει ΜΜΕ για να ξεπληρώσει «γραμμάτιο» στην κυβέρνηση και ο δεύτερος καταγγέλλε­ι ως αντιδημοκρ­ατικό τον χαρακτηρισ­μό του «ολιγάρχη» που του καταλόγισε η γαλάζια παράταξη.
 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece