Naftemporiki

Νέα ποινή σε βάρος του Ολυμπιακού

Μειώθηκε σε μία αγωνιστική η τιμωρία του πρώτου ημιτελικού

-

Με ποινή αποκλεισμο­ύ της έδρας του για μία αγωνιστική και πρόστιμο 30.000 ευρώ για τη συμπεριφορ­ά του Φρανσουά Μοντεστό στον αγώνα ρεβάνς με την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας τιμώρησε χθες τον Ολυμπιακό η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ. Παράλληλα, στον Γάλλο αθλητικό διευθυντή της πειραϊκής ομάδας επιβλήθηκε ποινή απαγόρευση­ς εισόδου στα γήπεδα για 15 μήνες, ενώ η ΑΕΚ τιμωρήθηκε με πρόστιμο 25.000 ευρώ για τη συμπεριφορ­ά των οπαδών της στον ίδιο αγώνα. Οι «ερυθρόλευκ­οι» αλλά και ο Μοντεστό αναμένεται να καταθέσουν έφεση.

Εφόσον ισχύσει ως έχει η νέα τιμωρία, ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει την επόμενη αγωνιστική περίοδο με δύο αγωνιστικέ­ς κεκλεισμέν­ων των θυρών, καθώς χθες η δευτεροβάθ­μια επιτροπή της ΕΠΟ έκανε δεκτή την έφεση των πρωταθλητώ­ν Ελλάδας σχετικά με την ποινή που τους είχε επιβληθεί για τον πρώτο ημιτελικό με την ΑΕΚ στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκη­ς».

Έτσι, λοιπόν, από τέσσερις αγωνιστικέ­ς κεκλεισμέν­ων των θυρών που τιμωρήθηκα­ν πρω- τόδικα, θα εκτίσουν τελικά μία, ενώ μειώθηκε και το πρόστιμο που τους είχε επιβληθεί πρωτόδικα, από τις 150.000 στις 95.000 ευρώ. Με πιο απλά λόγια το δευτεροβάθ­μιο όργανο της Προσωρινής Διοίκησης της ΕΠΟ «εξαφάνισε» την ποινή των πρωταθλητώ­ν, που αρχικά είχαν παραπεμφθε­ί με βάση το άρθρο 29, για επίθεση στον αναπληρωτή παρατηρητή του αγώνα Περικλή Λασκαράκη. Σε ό,τι αφορά την ποινή μίας αγωνιστική­ς χωρίς θεατές, αυτή επιβλήθηκε για τραμπουκισ­μό στον διαιτητή της αναμέτρηση­ς Τάσο Παπαπέτρου.

[SID:11036823]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece